Oyları her geçen gün eriyen iktidar cephesi, kriz derinleştikçe yeni arayışlara giriyor. Saadet Partisi’nin ‘etkili isimlerinden’ Asiltürk’ü evinde ziyaret eden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ittifak ortakları aradığını doğruladı: “Bundan sonraki süreçte görüşmeler devam edecek”

Erdoğan, yeni ittifak ortakları aradığını doğruladı: Çaresizliğin göstergesi

Politika Servisi

Koronavirüs salgını, dış politikada artan yalnızlık ve ekonomik buhranın açığa çıkardığı ‘yönetememe krizi’ derinleşirken iktidar kanadı yeni arayışlar peşinde. Panikleyen iktidar, krizi ‘yeni ittifaklarla’ aşmanın yollarını arıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da cuma namazı çıkışında açıklama yaptı. Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Oğuzhan Asiltürk’e yaptığı ziyaretler de soruldu.

Bahçeli’yle sık sık görüştüğünü belirten AKP’li Cumhurbaşkanı, yeni ittifak ortakları aradığını doğruladı. Görüşmelerin 'seçim ittifakı'na dönüşebileceği sinyalini veren Erdoğan, şöyle dedi:

"Sayın Bahçeli ile yaptığımız görüşme mutat. Zaman zaman kendisinin, zaman zaman benim kendisine ziyaretlerimiz oluyor. Sayın Asiltürk ise geçmişte birlikte olduğumuz büyüğümdür. Benim bu ziyaretim hem nezaket hem de bu ittifak meselesinde seçim ittifakı mı olur geleceğe yönelik terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Biz yalnızlığı hissetmemiz lazım. Şu anda buna benzer görüşmeleri yapmayı planlıyoruz. DSP Genel Başkanı ile de görüşmemiz oldu. Bundan sonraki süreçte görüşmeler devam edecek."

‘NEZAKET ZİYARETİ’

Erdoğan’ın Asiltürk'ü ziyaret etmesi siyaset gündeminde tartışmalara yol açtı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, "Nezaket ziyareti, ötesinde herhangi bir şey yok" dedi.