Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, muhalefeti belediyecilik üzerinden hedef aldı: “Yönettikleri mahalli idarelerde toplu taşım hizmetlerini dahi salgın şartlarına uygun olarak sunmayı beceremediler.”

Erdoğan yerel seçimleri unutamıyor: Toplu taşımayı dahi beceremediler

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri Açılış Töreni'nde konuştu.

Hükümetin sağlık politikasının propagandasını yapan ve birtakım sayılar paylaşan Erdoğan, daha sonra koronavirüs sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, dünya genelinde yaklaşık 750 bin kişinin ölüm nedeni olan koronavirüs salgınının ‘pek çok gerçeğin görülmesine sebep olduğunu’ belirterek, şunları söyledi:

“Bu salgın sağlık yatırımlarının önemini göstermenin yanı sıra sosyal devlet anlayışının da değerini ortaya koymuştur. Salgın döneminde pek çok gelişmiş ülkenin sağlık sistemlerinin çöktüğüne şahitlik ettik. Ekonomik güçlerine rağmen tedarik zincirini devam ettiremeyen, kamu düzenini sağlayamayan devletler gördük. Bırakın vatandaşlarına sağlık personeline dahi maske, tulum, koruyucu tıbbi malzeme temin edemeyen ülkeler oldu. Özellikle yaşlı bakımevlerinden yansıyan görüntüler bir ibret ve utanç vesikası olarak hafızalara kazınmıştır. Elbette her bir ülkenin bu yaşananlardan alacağı dersler vardır.”

‘ŞOV YAPTILAR’

AKP’li Cumhurbaşkanı ardından muhalefete yüklendi. Yerel seçimlerde AKP’den CHP yönetimine geçen Ankara ve İstanbul belediyelerini isim vermeden hedef alan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Muhalefetin sürekli eleştirdiği, gereksiz dediği sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır. Aslında muhalefet, modern sağlık kuruluşundan ne anladığını, meşhur sahra hastanesi skandalıyla ifşa etmiştir. İstanbul'daki acil durum hastanelerimizi, Başakşehir Çam ve Sakura gibi devasa sağlık tesislerini diline dolayanlar, vatandaşlarımıza derme çatma fuar alanlarını sahra hastanesi diye yutturmaya çalıştılar. Yönettikleri mahalli idarelerde toplu taşım hizmetlerini dahi salgın şartlarına uygun olarak sunmayı beceremediler. Şov yapmaktan, karamsarlık aşılamaktan, yalan yanlış bilgilerle evham oluşturmaktan kendi asli görevlerini yapmaya fırsat bulamadılar.”