AKP MYK toplantısı öncesinde açıklama yapan Erdoğan, "Darbe çığırtkanlığına başvurdular, meydanı bu faşist zihniyete bırakmayacağız" dedi

Erdoğan yine CHP'yi hedef aldı

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'yi hedef aldığı konuşmasında "Muhalefet böyle bir dönemde dahi darbe çığırtkanlığı yapıyor. Karanlık bir yapı ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"16-19 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı getirdik. Uzunca bir süre maske takmak, kurallara uyarak yaşamak zorundayız. AK Parti olarak teşkilatlarımız ile bunu anlatmalıyız. Halkımızı psikolojik ve fiili olarak bu sürece hazırlamalıyız. Salgınla mücadelemizi başarıyla sürdürüyoruz.

Genel olarak halkımızın belirlenen kurallara riayet ederek, işinin başına geçtiğini, alışveriş yaptığını gördük.

Uzunca bir süre maske kullanımı, fiziki mesafeye riayet, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama kurallarına uygun bir şekilde yaşamak mecburiyetindeyiz.

Biz bitirsek bile dünyada bu hastalığın kökü kazınmadığı takdirde sürekli teyakkuz halinde olmalıyız.

Halkımızı psikolojik ve fiili olarak önümüzdeki döneme hazırlamalıyız.

(CHP eleştirisi) Salgın döneminde yaşananlar sağlı kalanında yaptıklarımızın önemini ve bize atılan iftiraların altının ne kadar boş olduğunu göstermiştir. Ülkemizi nereden nereye getirdiğimizi nereye götürmek istediğimizi bıkmadan anlatmaya devam etmeliyiz. Toplumun spesifik kesimlerine yönelik çalışma yapan kesimlerimizin daha fazla gayret göstermesi gerekiyor.

CHP'nin başını çektiği, gazete ve televizyonlardan sosyal medyaya kadar da azımsanamayacak bir alıcısı olan bu kesimin hamlelerini boşa çıkarmak, Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizim görevimizdir.

Yeniden yapılanma sürecine girilecektir. AK Parti olarak kendimizi ve dünyada bu yeni döneme süratle hazırlamalı milletimizin karşısına donanımlı bir şekilde çıkmalıyız. Belki birkaç ay belki birkaç yıl sonra başlayacak olan bu tartışma ve dönüşüm dönemini en iyi şekilde karşılamalıyız. "