Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehitlerine, şehit yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlardan milletimiz hesabını sandıkta sormakla kalmayıp onları sokağa çıkamaz hale getirecek." diye konuştu.

Erdoğan yine muhalefeti hedef aldı: Milletimiz onları sokağa çıkamaz hale getirecek!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de toplu açılış töreninde konuştu.

İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de, yaşamını yitirmiş bir askerin yakınına küfretmesi üzerine konuşan Erdoğan, "Şehitlerine, şehit yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlardan milletimiz hesabını sandıkta sormakla kalmayıp onları sokağa çıkamaz hale getirecek” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Türkkan hakkında Meclis'te yaptığı yorumuna tepki göstererek "Bir partinin lideri olarak bayansın, bayan. Mecliste o nasıl bir küfürdür. Bir bayan olarak sen bunu nasıl söylersin? Ahlak yoksunu. Bir kadın olarak bir bayan olarak nasıl böyle bir küfrü söylersin?" dedi.

Akşener geçtiğimiz günlerde Meclis'teki grup toplantısında iktidara meydan okuyarak, "Zannetmeyin harlayarak bizi geri çekeceksiniz. Her dükkânın içinde a-Haber’inize provokasyon yaptırabilirsiniz, her dükkânın kapısında porno sitesinde gezenlere, yavşak yavşak konuşanlara, yazı yazanlara provokasyon yaptırabilirsiniz. Yaptırın kardeşim! Sizden korkan sizin gibi olsun. Biz milletimizi dinlemeye, milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz" diye konuşmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan "Bay Kemal senin bu işlere kudretin yetmez senden bir şey de olmaz çünkü senin hizmet diye bir derdin yok ama bizim bu millete olan aşkımız hizmet anlayışımızı körüklüyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türkiye'ye yönelik dış saldırıların durmadığını savunan Erdoğan, "Üzerimiz gelen hayasız akınlar hala durmadı. Durmayacak gibi de duruyor. Buralardaki 700 yıla yaklaşan varlığımızı kabullenemeyenlerini bizi boğazın iki yakasından kazıyıp atma hevesleri hala sona ermemiştir. Anadolu'nun 1000 yıllık vatanımız olmasını hazmedemeyenlerin milletimize olan koyu kinleri sona ermemiştir. Bu millete pranga vuracaklarını sananları kendilerini en güçlü hissettikleri zaman zelil eden kahramanların soyunun tükenmeyeceğini göstermeyi sürdüreceğiz" dedi.

MUHALEFETE KANAL İSTANBUL TEPKİSİ

Muhalefetin 'Kanal İstanbul' açıklamalarını eleştiren Erdoğan, "Yerlisi ve yabancısıyla tüm yatırımcıları tehdit ederek ülkemizin kalkınmasını engellemek için canhıraş bir gayret içindeler. Açık söylüyorum bu zihniyet, sadece yatırım düşmanı olmanın ötesinde doğrudan ülkesinin ve milletinin düşmanıdır. Ülkelerine yaptıkları ihanetin ödülünü yabancıların sırtlarını sıvazlamasıyla alanlardan bunun hesabını günü geldiğinde sandıkta milletimiz soracak" dedi.

Erdoğan devamında şunları söyledi: "Bu CHP, bu İP, bu HDP hep birlikte terör örgütü PKK'nın yandaşlarıdır. Bunlar onlarla beraber yol yürüyor. Biz de Cumhur İttifakı olarak MHP ile beraber yolumuzda yürüyoruz. Biz bu milleti vatanı sevenlerdeniz. Böyle de yolumuza devam edeceğiz."

TEHDİT!

İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkında da konuşan Erdoğan, "Şehitlerine, şehit yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlardan milletimiz hesabını sandıkta sormakla kalmayıp onları sokağa çıkamaz hale getirecek" dedi.

Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis'te fezleke hazırlandığını hatırlatan Erdoğan, "Şehitlerimize bu saygısızlığı yapanı dokunulmazlığını kaldırmak üzere Meclis'e gönderdik. Ülkesine saldıranlara diyorum ki; taktiğiniz kavgada yumruk sayılmaz hesabıyla önünüze gelene sataşmaksa o yumrukları millete değil gücünüz yetiyorsa bize savurun. Siyaset ülkenin ve milletin çıkarlarının önünü tehditle, küfürle, yabancılara şikayetle kesmek değildir. Ülkenin ve milletin hayrına proje üretmektir" diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün asker olarak Libya, Suriye'de çeşitli görevler yaptığını belirten Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in Libya'da, Suriye'de, Balkanlar'daki izlerini unutturmaya çalışıp bugün aynı mücadeleyi yürütenleri itham edenlerden Atatürkçü olmaz" dedi.