AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hazine Destekli Kefalet Sistemi kapsamında açıkladıkları 200 milyar liralık desteğin 4 milyar liralık kısmını, Teknoloji Destek Paketi olarak ayırdıklarını" bildirdi. Erdoğan ayrıca, "Kamu bankalarımız vasıtasıyla bilişim alanındaki girişimlere özel 6 ay geri ödemesiz yeni bir girişimci kredisi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan yine 'müjde' açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1 Milyon Yazılımcı İstihdam Projesi"nin tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Projesi'nin beklenenden daha fazla talep gördüğünü belirten Erdoğan, "Başlangıcından bugüne hedefi de aşarak 1 milyon 96 bin 566 kişi bu program üzerinden eğitimlerini tamamladı" ifadelerini kullandı.

"TORUNUM BİLE BİZİ SOLLADI GİDİYOR"

"Eskiden tarih kitapları insanların göçebeliğini yazardı. Şimdi hizmetlerin göçebeliğini konuşuyoruz" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Dijital göçebeliğin yaygınlaşması özellikle gelişmekte olan illerimizdeki gençlerimizin bilgi teknolojileri alanında istihdamını kolaylaştırıyor. Esasen bilgi teknolojilerinin hızla gelişmesiyle ortaya çıkan nitelikli personel ihtiyacını somut olarak görmeye başladık. TOGG üreticileri tarafından mobil cihaz olarak tanımlanıyor. Bu sınıftaki araçların üretimi yanında bakımı için de daha çok nitelikli personele ihtiyaç olacak. Temel eğitim grubundaki çocuklarımız ve ebeveynleri için hazırlanan eğitimlere gösterilen yüksek ilgiyi buna bağlıyoruz. 7 yaşından başlayıp 70 yaş üstüne çıkan kullanıcı çeşitliliği milletimizin teknolojik gelişmeleri sahiplendiğini gösteriyor. Benim torunum bile evde bizi solladı gidiyor. Bu projeyle dijital alana giriş yapan evlatlarımızın ilerde neler başaracaklarını hayal edebiliyoruz."

1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Projesi'ni gördüğü ilgi sebebiyle devam ettirme kararı aldıklarını belirten Erdoğan, "Önümüzdeki yıl sistemdeki eğitim sayısını 2 katına çıkarma kararı aldık" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZMEMİZ GEREKEN SIKINTILARIMIZ VAR"

"Hâlâ çözmemiz gereken sıkıntılarımız var" diyen Erdoğan, "Hiçbiri önümüzdeki fırsat ve imkanları en iyi şekilde değerlendirmemize mani değildir. Milletimizin bu alandaki heyecanını gayretini desteklemek için müjdelerimizi paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi:

"1- Hazine Destekli Kefalet Sistemi kapsamında açıkladığımız 200 milyar liralık desteğin 4 milyar liralık kısmını, Teknoloji Destek Paketi olarak ayırdık. Bu paketle teknoloji odaklı yazılımı, blok zincir, akıllı şehir gibi alanlarda KOBİ ölçeğindeki firmaları destekleyeceğiz.

2- 1 milyar lira kefalet limitine haiz dijital dönüşümü destekleme paketiyle KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçlerini tamamlamalarını hedefliyoruz.

3- Uluslararası veri merkezi ve bulut işletmecilerini ülkemize çekmek amacıyla mali teşvikler yanında mevzuat çalışması da yapıyoruz.

4- Araştırma geliştirme merkezleri ve teknoloji geliştirme bölgelerinde çalışan bilişim personeline yüzde 100 uzaktan çalışma desteği sağlayacağız.

5- Kamuda görev yapan bilişim personelinin sayısında 2023'te çok ciddi oranda artırıma gideceğiz.

6- Kamu bankalarımız vasıtasıyla bilişim alanındaki girişimlere özel 6 ay geri ödemesiz yeni bir girişimci kredisi vereceğiz.

7- İmalat ve bilişim sektörlerinde ilave istihdam yapan iş yerlerine verilen aylık 10 bin liraya kadar sigorta prim desteğini 2023 sonuna kadar uzatacağız."