Boğaziçi eylemleriyle ilgili konuşan Erdoğan, olayın öğrencilerle ilgisinin olmadığını iddia ederek “Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler” dedi. Bu sözlerin ardından Twitter'da #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi gündemlerde birinci sıraya yükseldi. Erdoğan, Osman Kavala ve eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı da hedef alarak, “Osman Kavala denilen, Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi direnişine ilişkin konuşan Erdoğan, olayın ‘öğrencilerle ilgisinin olmadığını’ savundu.

“Bu işin başını maalesef hem siyasetin bir boyutu çekiyor, dün akşam HDP'nin Kadıköy'de yapmış olduğu çağrı ve gösteriler bunun göstergesidir. Aynı şekilde ana muhalefetin başı da var” diyen Erdoğan, akademisyenlerin de ‘işin içinde’ olduğunu ifade ederek “Bu ülke bir hukuk devletidir” değerlendirmesinde bulundu.

3 yılı aşkın süredir cezaevinde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala ve eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı da hedef alan Erdoğan, “Osman Kavala denilen, Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Önüme gelen dokuz adaydan biri olan Melih Bey'in atamasını ben yaptım. Bazı televizyon kanalları çıkıp sürekli istifa etmelidir diyor. Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler. Melih Bey kimdir, iki farklı üniversitede rektörlük yapan insan. ODTÜ'den gelme, Boğaziçi ile ilişkileri olan bir insan, alanında başarılı bir arkadaş” yorumunda bulundu.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Twitter’da #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi, yurttaşların kısa sürede attığı binlerce tweetle gündemlerde birinci sıraya yükseldi.

ABD VE FRANSA'YA YANIT VERDİ

AKP'li Cumhurbaşkanı, ABD ve Fransa'dan yapılan eleştirilere ise şu şekilde yanıt verdi:

"Üniversitemizi, 'Alın istediğiniz gibi karıştırın' mı diyeceğiz? ABD veya Avrupa ne diyor 'Kınıyoruz'. ABD'ye şunu söylerim; seçim öncesinde ABD'deki olaylardan demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz? Irkçılıkta tavan yaptınız zenci vatandaşları nasıl öldürdüler bunları nasıl izah edeceksiniz? Macron sesleniyor; sen önce Sarı Yelekliler meselesini hallet. Benim ülkemde böyle bir sıkıntı yok, biz huzurluyuz, rahatız. Ana muhalefet bunun içinde, dağdan beslenen HDP bunun içinde, ne yazık ki İP de bunun içinde. Bir daha Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler."

'BOĞAZİÇİ GERİYE GİDİYOR'

Boğaziçi Üniversite’nin geriye gittiğini savunan Erdoğan, Melih Bulu’nun ‘okulu ayağa kaldırma iddiasıyla göreve geldiğini’ öne sürerek şunları söyledi:

“206 üniversitede sıkıntı yok. Kimse kalkıp da '206 üniversite, 207 Boğaziçi ne oluyor' diye duyuyor musunuz? İşi bilmeden konuşuyorlar; bunlar mikser. Oradaki yavruları teröre peşkeş çekmeyecekler. Siz kalkıp da rektörü odasını işgale yeltenirseniz, 'Hoşgeldin' demezler."

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

Erdoğan, dün MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptıkları görüşmeyle ilgili de konuştu. Yeni anayasa konusunda Bahçeli’yle görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Erdoğan, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Yasası’nı da ele aldıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Ülkemizin sorunların ele aldığımız görüşmede, ama bu ara malum bu Türkiye'nin yeni bir anayasaya, yepyeni bir anayasaya ihtiyacının olduğu bir dönemde bizim de gündeme taşıdığımız bir konuydu ve bu konuyla ilgili olarak Cumhur İttifakımızın diğer müttefiki konumundaki sayın Bahçeli de düşüncelerini açıklamıştı. Yepyeni bir anayasaya ihtiyacımızın olduğunu kendileri de söylemişlerdi. Bu konu üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Bunun yanında Seçim Kanunu'nda neler yapabiliriz, Siyasi Partiler yasasıyla ilgili ne yapabiliriz, bunların üzerinde durma fırsatı bulduk.”

'LEZBİYENLERİN DEDİĞİNE TAKILMAYIN'

Erdoğan daha sonra partisinin Adıyaman-Edirne-Erzurum-İzmir-Kırşehir-Mersin-Osmaniye 6'ncı olağan il kadın kolları kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı

Erdoğan, “Türkiye'de kadınları yok sayan, görmezden gelen, kadınların gücünü harekete geçiremeyen bir siyaset başarıyla ulaşamaz. Kadınların siyasete ve sosyal hayata katılımının altındaki en büyük adımlarının arkasında hep AK Parti yer alıyor. Bugün ülkemizde eğitimden istihdama, siyasete kadar kadınlar oldukça önemli yere gelmişse bunun arkasında böyle kararlı bir mücadele vardır” ifadelerini kullandı.

Yine farklı kesimleri hedef almayı sürdüren AKP’li Cumhurbaşkanı, AKP’li kadınlara “Lezbiyenlerin dediklerine takılmayın. Ailenin direği annedir anne" dedi.