Salgın, ekonomiden sağlık sistemine dek pek çok alanda yeni krizler yaratırken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurttaşa hayal satıyor. Krizden propaganda devşiren Erdoğan, CHP’li belediyelere yönelik suçlamalardan da vazgeçmiyor

Erdoğan yurttaşa ‘hayal’ satıyor

Koronavirüs salgını hızla yayılırken Türkiye, pek çok alanda yeni krizlerle karşı karşıya kalıyor. Salgının en çok vurduğu ekonomide yaşanan tıkanmayı gören hükümet, çareyi yardım kampanyalarında arıyor. İşsiz kalan yüzbinlerce yurttaş geçim derdine düşerken, kamuoyunu rahatlatmaya dönük açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, somut karşılığı olmayan söylemlerle hayal satmaya devam ediyor. Erdoğan, yardım kampanyalarını bloke ettiği CHP’li belediyelere yönelik suçlamalardan da vazgeçmiyor.

GELDİĞİMİZDE AMBULANS YOKTU

Video konferans aracılığıyla katıldığı Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabının açılışı ve ‘yerli solunum cihazı’ teslim töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, iktidara geldiklerinde Türkiye'de doğru düzgün ambulans olmadığını söyledi. Neredeyse hiç kimsenin sağlık sigortası kapsamı dışında kalmadığını iddia eden Erdoğan, uzun uzun faaliyete geçirecekleri projeleri anlattı.

Törende Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastane hakkındakimi bilgiler paylaştı. Sağlık Bakanı, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin bütünüyle 15 Mayıs'ta faaliyete geçeceğini söyledi. Bilgilendirmelerin ardından söz alan Erdoğan’ın hedefinde, yine koronavirüsle mücadelede pek çok girişimi hükümet tarafından engellenen yerel yönetimlerin başında gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi vardı. Erdoğan, CHP’li İBB’ye “Buranın yolunu yarım yamalak bırakan İstanbul'un bir belediyesi var” sözleriyle yüklendi.

YOL İNŞAATINI KENDİLERİ DURDURDU

Erdoğan’ın, hastaneye ulaşımda bir sorun yaşanmayacağını söylerken “Biliyorsunuz buranın yolunu yarım yamalak bırakan İstanbul’un bir belediyesi var” sözlerine İBB’den yanıt gecikmedi.

İBB’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

► Yol yapım işi İBB tarafından üstlenilmiş ve bu amaçla aynı yıl İstanbul genelinde projesiz bir torba ihaleye çıkılmıştır.

► Açılıştan haftalar önce çekilen bu görüntülerden de anlaşılacağı üzere, karayoluyla hastaneye ulaşmanın mümkün olduğu ortada. Yani sıfırdan yapılmış bir yol yok, eksikleri tamamlanmış bir yol var.

► Peki hastanenin yol inşaatını kim durdurdu? O kişi şu anki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn Adil Karaismailoğlu idi.

► Peki hastane yol inşaatı neden durduruldu? İnşaatı yapmakta olan müteahhit, Dolmabahçe-Ortaköy Karayolu Tüneli inşaatına yönlendirildi. Tünel inşaatı, hastane yolu inşaatına tercih edildi. 2018’de duran inşaata bir daha devam edilmedi.

► Peki, yeni İBB yönetimi yol yapımına neden devam etmedi? Çünkü yolun ödeneği tünel inşaatına harcanmıştı. Bu kapsamda İBB bütçesinde yola ayrılacak pay kalmamıştı.