AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 muhalefet partisinin zirvesiyle ilgili, "Bizim yuvarlak masalarda falan işimiz yok. Yuvarlak masalarda neler görüşüyorsunuz hepsi ortada. Paylaşın bakalım nereye kadar paylaşacaksınız. O masadan bir şey çıkmaz" dedi.

Erdoğan: Yuvarlak masalarda neler görüşüyorsunuz hepsi ortada, o masadan bir şey çıkmaz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 6 muhalefet partisinin bir araya geldiği zirveyi eleştirdi. Erdoğan, "Bizim yuvarlak masalarda falan işimiz yok. Yuvarlak masalarda neler görüşüyorsunuz hepsi ortada. Paylaşın bakalım nereye kadar paylaşacaksınız. O masadan bir şey çıkmaz" dedi.

Erdoğan ayrıca, AKP'li belediyelerin suda indirim yapacağını söyledi. Erdoğan, "AK Partili belediyelerin olduğu yerde en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımızı su parasında rahatlatacaklar" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun "Karşıma çık" sözlerine de yanıt veren Erdoğan, "Son günlerde Kılıçdaroğlu sık sık meydan okuyor, 'Karşıma çık' diye yeri göğü inletiyor. Halbuki biz sandıkta Kılıçdaroğlu'nun karşısına çok çıktık. Biz Kılıçdaroğlu ile dolaylı ya da doğrudan olarak 10 kez karşı karşıya geldik, 10'unda da kendisini sandığa gömdük" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

"Unutulmamalıdır ki 2023 seçimleri, AK Parti veya bizim şahsımızdan ziyade, ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası olacaktır. Milletimiz bugüne kadar girdiğimiz hiç bir mücadelede hamdolsun bizi yalnız bırakmadı. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmamızı sağlayacak hamlenin içindeyiz. Her mücadelemiz gibi bunu da başaracağız. Bu durumun farkında olan sadece biz değiliz. Milletimizi geri bırakmak için her yola başvuranlar da bu hakikati görüyor.

Partili belediyelere bir uygulamayı süratle yaygınlaştırmaları çağrısında bulunmak istiyorum. Su tarifelerinde biz ne ana muhalefetiz, ne şuyuz ne buyuz, biz AK Parti'yiz. Su tarifelerinde en az KDV indirimi kadar bir indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır.

Belediyelerimizde en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşlarımızı su parasında da rahatlatacağız. Bizimki lafta kalmaz. Tüm belediyelerimiz bu adımı atmak suretiyle ana muhalefete, yavrularına hepsine buradan sinyali veriyoruz. Seçim döneminin dışında biz bugün bu açıklamayı yapıyoruz, süratle arkadaşlarımız Meclis'lerinden bunu geçirmek suretiyle vatandaşımızı rahatlatacaklar.

MARKETLERE UYARI

Marketler, çarşı pazarlar, eğer vatandaşlarımıza meyvede sebze hala zulmetmeye devam ediyorsanız tüm dolaşan teftiş ekiplerimizle sizlerin sırtına bineceğiz. Fırsatçılık yaparak halkımızı mağdur edenleri affetmeyecek, hepsinden yaptıklarının hesabını soracağız. Her şey sırasıyla olacak, vakti zamanında yapılacak.

Bizi asıl zorlayan tarih boyunca hep olduğu gibi içimizdeki gafiller, muhterisler, mankurtlardır. Türkiye bu iç mücadeleden, içeriden yediği yumruklardan çekmiştir. Biz hedeflerimize doğru yürüyüşümüzden taviz vermesek de can sıkıcı tablodan üzüntü duymadan edemiyoruz.

"KILIÇDAROĞLU'NU SANDIĞA GÖMDÜK"

Son günlerde Kılıçdaroğlu sık sık meydan okuyor, 'Karşıma çık' diye yeri göğü inletiyor. Halbuki biz sandıkta Kılıçdaroğlu'nun karşısına çok çıktık.

Kılıçdaroğlu hayır kampanyası yürüttü biz evet dedik. Milletimiz yanımızda olarak Kılıçdaroğlu'nu sandığa gömdü. 2014 yılında mahali seçimler yapıldı biz yüzde 39'la birinci olduk, Kılıçdaroğlu yüzde 26 ile sandığa gömüldü.

2019 mahali idareler seçimlerinde AK Parti 45'e Cumhur İttifakı yüzde 50'ye yaklaşırken, CHP ise HDP başta olmak üzere diğer partilerden aldığı desteğe rağmen yüzde 30'a anca ulaştı. Biz Kılıçdaroğlu ile dolaylı ya da doğrudan olarak 10 kez karşı karşıya geldik, 10'unda da kendisini sandığa gömdük.

"O MASADAN BİR ŞEY ÇIKMAZ"

Bizim yuvarlak masalarda falan işimiz yok. Yuvarlak masalarda neler görüşüyorsunuz, konuşuyorsunuz hepsi ortada. Paylaşın bakalım nereye kadar paylaşacaksınız. O masadan bir şey çıkmaz. Unutkanlığınıza geldi galiba, HDP'yi niye yanınıza almadınız onu da alın. Herhalde şimdi de ziyarete gidersin. Ziyarete git ki unutulduklarını anlamasınlar. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına getirilmesi, orada tutulması henüz kendisine verilen misyonu tamamlamadığının işaretidir.

"TÜRKİYE İŞ SIKINTISI YAŞAMAYAN BİR ÜLKEDİR"

Türkiye, vatandaşları can ve mal güvenliği endişesi taşımayan huzur özlemi ve gelecek kaygısıyla yanıp tutuşmayan bir ülkedir. İstihdamı ile insanların çalışacak iş sıkıntısı çekmediği bir ülkedir.

Türkiye, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin kendi içinde kapandığı dönemde krizi fırsata çevirerek sürekli vites yükselten bir ülkedir. Türkiye bugünkü konumuna öyle kolay da ulaşmamıştır. AK Parti olarak son dönemde de Cumhur İttifakı olarak asırlara sari demokrasi mücadelesini tarihimizin en üst seviyesine çıkarmayı biz başardık. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden bir haline getirmeden bu mücadeleyi bırakmayacağız. Sözümüz öyle kifayetsiz, muhteris üfürmesi değildir. Biz çareyi dışarda aramadık, ülkemize güvendik. Milletimizden aldığımız güçle her alanda 7 düvele meydan okuma pahasına ülkemizin haklarını savunuyoruz.

"DEĞİŞİMİN YÜKSELEN YILDIZI TÜRKİYE"

Dünya yeni ve köklü bir değişimin sancılarını yaşıyor. Değişimin yükselen yıldızı Türkiye'dir. Siz kendi ülkelerinin yükselişini engellemek için dibe çekmeye çalışanlara aldanmayın. Onların hayalindeki yönetim darbe yönetimidir. Hırsızlık, taciz, tecavüz yapanları kollayarak kimseyi umursamadıklarını gösteriyor. Tek vaatleri, eski Türkiye'yi geri getirmek.

"SIKINTILAR GELİP GEÇİCİ"

Bugünlerde yaşanan sıkıntılar gelip geçicidir. Bu sıkıntıları atlatıp, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda verdiğimiz tüm emeklerin karşılığını almış olacağız. Yaşanan sıkıntıların da farkındayız. Biz çalışacağız, milletimiz sabredecek. İnşallah güzel günlere hep birlikte kavuşacağız.

"ÖĞRETMEN SAYISINI 1.2 MİLYONA ULAŞTIRDIK"

Hükümete geldiğimiz günden beri önceliklerimizin başına eğitimi koymamızın bir nedeni vardı. Salgın döneminde de bu önceliğimizden taviz vermedik. Bu yılın ilk dönemini yüz yüze eğitimle tamamladık. Yüz yüze eğitime devam ediyoruz. 2000'li yıllarda 500 binlerde olan öğretmen sayısını 1.2 milyona ulaştırmış bir ülkeyiz. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu da çıkardık."