Eren Erdem hakim karşısında

FETÖ soruşturması kapsamında 4 aydır tutuklu olan CHP Milletvekili Eren Erdem bugün hakim karşısında çıktı. Dava öncesi açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Eren Erdem'in tutuklanmasına gerekçe olacak hiçbir hukuki delil olmadığını belirterek, Eren Erdem'in yanında olduklarını belirtti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi'nin kaşısında bulunan binada görülen duruşmada tutuklu sanık Eren Erdem ile tutuksuz sanıklar Turan Ababey, Emre Erciş, Mehmet Bozkurt ve Kutlu Esendemir katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Aykut Erdoğdu ve Gökçe Gökçen ile CHP milletvekilleri Ali Şeker, Ahmet Akın, Mahmut Tanal'ın yanı sıra bazı eski CHP milletvekilleri ile çok sayıda partili destek için geldi. Eren Erdem'in annesi Hüsniye ve babası Hasan Erdem de duruşmayı izliyor. Erdem'in savunmasıyla duruşma devam ediyor.

Yarkadaş: Eren Erdem değil gazetecilik yargılanıyor

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP PM Üyesi Eren Erdem'in de yargılandığı KARŞI Gazetesi davasının hukuksuzluk örneği olduğunu söyledi.

Silivri Cezaevi'nde başlayan Karşı Gazetesi Davası'nı izlemek üzere cezaevi kampüsüne gelen Yarkadaş, "Eren Erdem, yazdığı söylediği sözlerden ve yaptığı yorumlardan dolayı yargılanıyor. Erdem, suçlu olduğu için değil muhalif bir siyasetçi ve muhalif bir gazeteci olduğu için 125 gündür tutuklu..." dedi.

Muhalif gazetecilere yönelik operasyonların hız kesmeden sürdüğünü belirten Yarkadaş, "Eren Erdem de iktidarın bu sürek avından nasibini aldı. İktidarı rahatsız ettiği için de önce hedef gösterildi; sonra da tutuklandı. Bugün burada sadece Eren Erdem değil, gazetecilik de yargılanıyor. Tel tel dökülen bir iddianame, gazeteciliği adeta kör bir bıçakla ameliyat masasına yatırmış kesip biçiyor" ifadesini kullandı.

Erdem'in 17-25 Aralık operasyonu sonrası ortaya çıkan yolsuzlukları yazdığı için hedef haline getirildiğini belirten Yarkadaş, "Davaya bir de FETÖ kılıfı geçirildi. Eren, FETÖ'yle mahkemelik olmuş bir gazeteci... Eren'in FETÖ ile ne ilgisi var" tepkisini gösterdi.

Baskı raporu

Gazetecilerin iktidarın baskısı altında olduğunu ve yerel seçimler yaklaştıkça baskının arttığını belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece Ekim ayında 16 gazeteci ve 4 basın emekçisi gözaltına alındı. Toplamda 28 gazeteci savcı - hakim sorgusuna çıktı. 2 gazeteci tutuklandı. 2 gazeteciye dava açıldı. 7 gazeteci 16 yıl hapis cezası aldı. 27 gazetecinin hapis cezası onandı. 2 gazeteci tehdit edildi. 2 haber engellendi. 2 kitap yasaklandı."

Kaftancıoğlu: Haksız hukuksuz yere 124 gündür rehin tutulan Eren Erdem'in yanındayız

CHP Parti meclisi üyesi Erden Erdem 124 gündür neden tutuklu? sorusunu bir kez daha basın aracılığıyla sormak istiyoruz. 'Neden tutuklu?' diyoruz çünkü parti meclisi üyemiz Eren Erdem'in tutuklanmasına gerekçe olacak hiçbir hukuki delil olmadığını biliyoruz. Ve bu tutuklamaların geçmiş dönem tutuklamalarında olduğu gibi tamamen siyasi olduğunu biliyoruz.

Eren Erdem'in tutuklamasının tamamen siyasi gerekçelerle olduğunu bildiğimiz için ve bunu fazlasıyla kapatmak isteyenler ne yazık ki bugün Silivri'de basın açıklaması yapmamızın da önüne geçmeye çalışarak veya çokça sanıklı bir davayı küçücük salonlarda davasının görülmesini sağlayarak bu tutukluluktaki hukuksuzlukları kamuoyundan kaçırarak yine geçmişte olduğu gibi oldu bittiyle siyasi bir davayı götürmeye çalışıyorlar. Ama şunu bilsinler ki; Ne Eren Erdem Davası'nda ne de bundan sonra, bundan önce görülmüş davalarda haksız hukuksuz yere dava sürecini yürütenler zamanı geldiğinde bu cezaevlerinde kendilerinin olduğunu biliyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, genel başkan yardımcılarımızla, milletvekillerimizle ve örgütümüzle birlikte haksız hukuksuz yere 124 gündür rehin tutulan Eren Erdem'in yanındayız. Bundan sonra hep birlikte Eren Erdem'in hakkını hukukunu korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

***

'Ömrüm boyunca FETÖ'ye karşı mücadele verdim'

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında açılan dava dosyası ile birleşen kapatılan Karşı gazetesinin sahibi ve 10 çalışanına yönelik açılan dava, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Silivri'de Ceza İnfaz Kurumları'nda başlayan davanın ilk duruşması 2 Kasım'da da devam edecek.

Mahkemede savunma yapan Eren Erdem, ‘Ömrüm boyunca FETÖ'ye karşı mücadele verdim' dedi.

Suçlamaların asılsız olduğunu ifade eden Erdem, "Her daim FETÖ'nün daha tehlikeli olduğunu düşündüm ve yazdım. 17-25 Aralık'tan 2 gün sonra, yani 5 yıl önce, halkı darbe ihtimalinden haberdar eden benim. Oysa o dönem iktidar Fetullahla fotoğraf çektiriyordu! Bir gün tutuklanacağımı biliyordum fakat FETÖ gerekçesiyle tutuklanacağım aklıma gelmezdi. Beni illa bir cemaatle ilişkilendirmek istiyorsanız Adnan Oktar'la ilişkilendirin. O bile bana daha uygun!" ifadelerini kullandı.