Eren Keskin'in evine polis baskını

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in evine polis baskını düzenlendi.

Polis baskınının ardından İnsan Hakları Derneği de açıklama yaparak baskına tepki gösterdi.

Açıklamada, "Genelde barış talebine ve insan hakları savunucularına, özelde İnsan Hakları Derneği yöneticilerine uygulanan bu baskı, hukuksuz olduğu kadar BM İnsan hakları savunucularının korunması bildirgesi ve yine insan haklarının ve insan hakları savunucularının korunmasına dair evrensel ilkelerin ihlali niteliğindedir" ifadeleri kullanıldı.

Baskın yapıldığı sırada Keskin'in evde olmadığı öğrenildi.

Polislerle görüştüğünü dile getiren Keskin, “Bana Terörle Mücadele Şubesi’ne (TEM) gitmem gerektiğini söylediler. Ben de onlara geleceğimi söyledim. Ne için çağırdıklarını ben de bilmiyorum. Yarın netleşir. Bugün savcılığa gidip ifade vereceğim. Yargı reformu paketinin çıkarılacağı bu günlerde böyle durumların yaşanması ironik bir durum.” dedi.

'İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARINA YÖNELİK BASKI VE TEHDİTLERE SON VERİN'

İnsan Hakları Derneği tarafından yapılan açıklamada İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin'in evine yapılan polis baskını kınandı. Açıklamada; “2 gün evvel yine MYK üyemiz Zeynep Ceren Boztoprak'ın da evde olmadığı bir saatte, evinin basılarak ifadeye çağrılması aynı baskının bir parçasıdır. Genelde barış talebine ve insan hakları savunucularına, özelde İnsan Hakları Derneği yöneticilerine uygulanan bu baskı, hukuksuz olduğu kadar BM İnsan hakları savunucularının korunması bildirgesi ve yine insan haklarının ve insan hakları savunucularının korunmasına dair evrensel ilkelerin ihlali niteliğindedir” denildi.

Hükümete, uluslararası sözleşmelerden doğan yükümlülüklerine uymaya, insan hakları savunucularına yönelik baskı ve hukuksuz tutuma derhal son verme çağrısı yapılan açıklamada; “Eş Genel Başkanımız Eren Keskin ve şahsında tüm insan hakları savunucularının yanındayız” denildi.