Sivassporlu Ergin Keleş’in hiç forma giymediği halde maç öncesi röportajında, maçın değil de cumhuriyetin önemini vurguladığı için sosyal medyada gündeme oturduğu, Bursa’da bazı yetkililerin Cumhuriyet temalı mesaj vermektense seremoniye çocukları Dünya İnme (Felç) Günü tişörtleriyle çıkartmayı tercih ettiği ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın meydanlarda olmasa bile stadyumlarda çoşkuyla kutlandığı bir haftayı geride bıraktık. Haftanın en iyi oyuncusu Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı olurken, haftanın takımı da Bursaspor oldu. Ligin en göze çarpan ekibi Göztepe’yi taktiksel olarak mağlup eden Kemal Özdeş haftanın teknik direktörü olurken haftanın en şık gol vuruşunu da Welinton Silva yaptı.

Son 5 maçından sadece 1 puan toplayabilen Kasımpaşa, lige sükseli başlayan Göztepe’yi mağlup ederek kötü seriye son verdi. Göztepe bugüne kadar yediğinden fazlasını atmayı başardığı için savunmadaki eksikleri çok göze batmıyordu. Kasımpaşa takım savunmasını hatasız yapınca Göztepe’nin eksikleri de ortaya çıkmış oldu.

Haftanın pozisyon açısından en kısır karşılaşması başkentteydi. Malatya’da ikinci baharını yaşayan Adem Büyük geçen hafta olduğu gibi bu hafta da çilingir rolünü üstlendi ve Malatyaspor tek golle kazanarak tırmanışını sürdürdü. Gençlerbirliği kazanırken de kaybederken de S.O.S veriyor. Al Karalar’ın efsane başkanının ismi verilen sezon, tarihlerinin en kara sezonu olabilir.

Başakşehir iyi başladığı ve öne geçtiği karşılaşmada oyunun kontrolünü Akhisar’a kaptırmanın bedelini ağır ödeyecekti ki 90+2’de Mossoro, Boz Baykuşlara galibiyeti getiren golü attı. Başakşehir haftalar ilerledikçe kadrosunun derinliğinin faydalarını da görmeye başlıyor. Akhisar için talihsiz bir karşılaşma oldu. Akigolar en azından puan almayı hak etmişlerdi.

Alanyaspor-Beşiktaş eşleşmesinden yüksek tempo ve bol gol bekleyenler yanıldı. Şampiyonlar Ligi bir tarafa, Beşiktaş sezon başından beri geçen senenin gerisinde bir performans sergilese de Alanya deplasmanından kayıpsız dönmeyi başardı. Maçın son bölümlerinde kariyerinin ilk Süper Lig golünü atan Negredo, Beşiktaş’ın 4 maç süren kazanamama serisini de sona erdirmiş oldu. Alanyaspor’a nazar değdi. 4 önemli oyuncunun eksikliği kabul edilebilir bir mazeret olsa da özellikle ikinci yarıda oynadıkları oyun, iki senedir onlara sempati duyan futbolseverleri hayal kırıklığına uğrattı.

Mehmet Özdilek Konyaspor kariyerine galibiyetle başladı. Ancak genç teknik adamın üçüncü bölgedeki verimsizliğe çare bulması gerekiyor. Zira takımı rahat kazanacağı maçı rakip kalecinin hatasıyla bulduğu golle ve son bölümünde ecel terleri dökerek kazandı. Gökçek ailesi can derdine düşünce öksüz kalan Osmanlıspor, İrfan Buz göreve geldikten sonra oynadığı üç maçın ikisini kazanarak toparlanma sinyalleri vermişti. Osmanlı’nın hücumda Serdar Gürler’e bağımlı olma sorunu var.
Takımının attığı 13 golün 8’ine (3 gol, 5 asist) doğrudan katkı yapan Serdar’ın etkisiz kaldığı karşılaşmada Osmanlıspor B planı oluşturamayınca haftayı puansız kapatarak ligin dibine demir attı.

Geçen sezon Beşiktaş ile Başakşehir’in ardından ligin evinde en çok puan toplayan 3. takımı olan Karabük’te “o eski halimden eser yok şimdi” türküsü söyleniyor. Batı Karadeniz temsilcisi Sivasspor’a da yenilerek bu sezon evinde 5. maçında üçüncü mağlubiyetini aldı. Geçen sezon 17 iç saha maçında sadece 3 kere mağlup olmuşlardı. Sezon başında düşme hattı adaylarımdan olan Sivasspor sessiz sedasız puanını 16’ya çıkarttı.

Avrupa’nın iki bilinen teknik adamı Leonardo ile Paul le Guen’i karşı karşıya getiren mücadelenin kazananı le Guen oldu. Rakibine nazaran daha üstün oynayan ve öne geçmeyi de başaran Bursaspor’u rahatlatan ilk yarının sonlarına doğru Antalya’nın 10 kişi kalması oldu. İkinci yarı başlar başlamaz Aziz Behich’in vuruşuyla fark ikiye çıkınca rakibin de mucize kovalayacak direnci kalmadı. Antalya’nın iki yakası bir araya gelmiyor. Akdeniz temsilcisi haftayı düşme hattının sadece bir puan üstünde 15. sırada tamamladı. Antalya’ya gönül vermiş kimse aklından geçirmek istemez ama kulübün içinde olduğu borç yüküyle Lig gelirleri olmadan baş etmesi imkânsız.

Dolu tribünler önünde Galatasaray’ı konuk eden Trabzonspor eksiklerine rağmen rakibini mağlup ederek Süper Lig’de kartların yeniden dağılmasını sağladı. Her ne kadar Igor Tudor şikâyet etse de Rıza Çalımbay’ın rakibi durdurmayı öncelediği taktiği işe yaradı. Namağlup unvanını Trabzon’da bırakan Galatasaray’ın galip gelen rakibinin taktiğini eleştirmekten ziyade taç atışları dahil her duran topun kalesinde tehlike yaratmasının nedenlerini irdelemeye ihtiyacı var. Haftanın kapanış karşılaşmasına Fenerbahçe ile Kayserispor geçen sezon olduğu gibi 3-3 sona erdi. Kayserispor’a puan kazandıran gol vuruşunu uzatma dakikalarının da sonunda kullanılan serbest vuruşta topa en son kafa vuran Asamoah Gyan yaptı. Bu gol konuk ekibe puan kazandırmasının yanı sıra Aykut Kocaman’ın Valbuena’ya 90 dakika katlanamama hastalığının spor programlarına malzeme olmasını da sağladı. Dünyanın hangi büyük takımını çalıştırırsanız çalıştırın kendi evinizde son 20 dakikaya 3-1 önde girip o maçı kazanamıyorsanız oyuncu değiştirme tercihleriniz eleştirilir.