Ericsson Laboratuvarı neden çok önemli?

Tekno Safari

Timur Akkurt timur@teknosafari.com

Geçen haftanın Türkiye’de önemli gündem maddesi Ericsson’un Tübitak desteği ile Türkiye Araştırma Laboratuvarını açmasıydı.

Ericsson dünyada farklı lokasyonlarda 10 adet AR-GE laboratuvarına sahip. Yani 11. Laboratuvarı kurmak için Türkiye tercih edilmiş. Gençlerimiz için önemli bir fırsat.

Binlerce patent sahibi bir şirketin araştırma geliştirme laboratuvarlarından birinde çalışma ihtimalleri var. Üstelik oradan öğrenecekleri bilgiler, tecrübeler paha biçilemez değerde olacak. Global düşünmeyi, davranmayı uzaklara gitmeden kavrayabilecekler. Uzun vade baktığımızda bu araştırmacı kültürün oluşmasını ve yönetilmesini yapabilir hale gelecekler. Yani neresinden bakarsak bakalım çok olumlu bir adım. İlk etapta 25 kişilik bir kadro işe alınacak. Bir kısım alınmış.

Buradan müjdeyi vereyim eleman alımı devam ediyor! Bununla ilgili Tekno Safari stüdyolarında özel röportaj yaptığım Ericsson Türkiye Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yard. Turgut Erkul YouTube kanalımızda işe alacakları profili ve birçok önemli bilgiyi bizimle paylaştı. Videonun açıklama kısmında da AR-GE merkezinin işe alım ilanının linkini bulabilirsiniz.