Tez-Koop-İş Sendikası, Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Erişim Çağrı Merkezi’nde örgütlenme çalışmalarının engellenmek istenmesine karşı İstanbul, Ankara ve Eskişehir’den sonra İzmir’de de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Erişim Çağrı Merkezi’nde sendikal çalışmaya baskı ve engellemelere protesto


ARDA ÖZARDA

Tez-Koop-İş Sendikası, Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Erişim Çağrı Merkezi’nde örgütlenme çalışmalarının engellenmek istenmesine karşı İstanbul, Ankara ve Eskişehir’den sonra İzmir’de de bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Bankanın Konak Şubesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tez-Koop-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar, ülkede hızla yaygınlaşan ve yaklaşık 150 bin kişinin çalıştığı çağrı merkezlerinde olumsuz koşullara karşı sendikalı, toplu sözleşmeli ve güvenceli bir yaşam için örgütlenme sürecini başlattıklarını ve çoğu kurumda başaralı sonuçlar aldıklarını söyledi. Sendikal örgütlenmenin yoğun biçimde yürütüldüğü ve artık son aşamaya girildiği çağrı merkezlerinden biri olan Erişim Çağrı Merkezi’nde işçilerin sendika haklarını kullanmaması için türlü baskılara maruz kaldığını aktaran Duyar, “Ankara, İstanbul ve Eskişehir birimlerinde sürdürülen örgütlenme çalışmaları, işveren temsilcilerinin baskı ve tehditleriyle engellenmeye başlamıştır. Ülkemizin en önemli finans kurumlarından Türkiye İş Bankası’nın iştiraklerinden biri olan Erişim Çağrı Merkezi’nin birim yöneticileri, ikna odaları mantığı ile işçileri köşeye çekmekte, tehditler savurmakta, sendikamızdan istifaya zorlamakta; geçmişe dönük asılsız, kanıtsız ve dayanaksız tutanaklar ile birçok çalışan işten çıkartmak istenmektedirler. Baskılar sadece bunlarla da sınırlı tutulmamaktadır. Çağrı merkezi çalışanlarının çalışma ve yaşama koşullarını değerlendiren ve sendikamız tarafından dağıtımı yapılan “Çağrı Merkezinde Çalışmak” adlı kitap, Erişim Çağrı Merkezi yöneticileri tarafından toplatılmaya başlanmıştır” dedi.

KARAMSARLIĞIMIZ VE UMUTSUZLUĞUMUZ YOK!

Er ya da geç emekçilerin haklarını alacağını kaydeden Duyar şunları söyledi:

“Sendikal hakların kullanılmasını engellemek, kişi hak ve özgürlüklerine aykırı olduğu için Türk Ceza Kanunu’nun 118. Maddesine göre açık biçimde suçtur. Erişim Çağrı Merkezi çalışanları sendikalı, güvenceli, toplu iş sözleşmeli çalışma düzenine geçene kadar örgütlenme çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm engellemelere, açık ve kapalı baskılara rağmen bunu Erişim Çağrı Merkezi çalışanlarıyla birlikte aşacağız. Biz, çalışanların yasal haklarını her yerde, her zaman, her koşulda koruyacağız. Onların güvenceli bir çalışma ortamında, ileri kazanımlarla çalışmaları için her türlü özveride bulunmaya kararlıyız. Karamsarlığımız ve umutsuzluğumuz yok. Erişim Çağrı Merkezleri’nde emeğin hakkını alacağız. Er ya da geç mutlaka biz kazanacağız!”

erisim-cagri-merkezi-nde-sendikal-calismaya-baski-ve-engellemelere-protesto-637291-1.