CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, erişimi engellenen internet sitelerini soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Gürer’in uyuşturucu, kumar vb. suça teşvik eden yurtdışı internet sitelerinin yayın çıkışı yaptığı ülkeler ile yapılan görüşmeler ve yapılan anlaşmalarla yasaklama ve cezaya yönelik önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yanıt verdi. Bakan Turhan, bilgilerin açıklanmasının suçla mücadelede sorun yaratabileceğini […]

Erişime engelli site sayısı da engelli!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, erişimi engellenen internet sitelerini soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.

Gürer’in uyuşturucu, kumar vb. suça teşvik eden yurtdışı internet sitelerinin yayın çıkışı yaptığı ülkeler ile yapılan görüşmeler ve yapılan anlaşmalarla yasaklama ve cezaya yönelik önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yanıt verdi.

Bakan Turhan, bilgilerin açıklanmasının suçla mücadelede sorun yaratabileceğini söyleyen Turhan, “Erişime engellenen site sayısı ve istatiksel değerlerin açıklanması; suçun önlenmesi ve suçla mücadelede sıkıntılara sebep olabilecek, özellikle çocuk pornosuna ilişkin içeriklerin deşifre olmasına yol açacaktır. Ayrıca, bu tür rakamlar diğer ülkelerce resmi olarak, toplu şekilde açıklanmadığından, uluslararası düzeyde, bu rakamlardan hareketle ülkemiz aleyhine haksız algı meydana getirilmekte, bilgi kirliliği oluşturulmaktadır” dedi.

Gürer yaptığı açıklamada, “Bu tür sitelerin kapanmış olmasının rakamsal verilerle ortaya çıkarılması daha caydırıcıdır. Ülkemiz aleyhine kullanılacağı varsayımı, yapılan işin iyi anlatılmamasını ve gerekçelerinin doğru yansıtılmamasıyla ilgilidir. Suçla mücadelenin dünyanın her yerinde anlaşılabilir bir durum olduğu yadsınamaz. Bu nedenle rakamlar kamuoyuyla paylaşılmalıdır” dedi.