Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, ortak liste tartışmaları ve seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. TİP'in ayrı listeyle seçimlere girmesinin ittifaka milletvekili kaybettirmediğini dile getiren Baş, iktidarın seçim barajını düşürmesine karşılık veremediklerini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Erkan Baş: İktidarın baraj hamlesine karşılık veremedik

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Gazete Duvar'dan Can Bursalı'ya konuşan Baş, seçim barajının düşürülmesinin HDP'ye yönelik bir hamle olduğunu ve Emek ve Özgürlük İttifakı olarak bu hamleye karşılık veremediklerini ifade etti.

"TİP NEREDE VEKİL KAYBETTİRMİŞ?"

Seçim öncesi çok sık tartışılan 'ortak liste' konusunu da değerlendiren Erkan Baş, TİP'in ayrı listelerle seçime girmesinin milletvekili kaybettirmediğini hatta aday göstermeler halinde kazanabilecekleri bazı milletvekillikleri de olduğunu vurguladı:

"Şimdi bugün baktığınızda yine ezberden 'Şu kadar vekil kaybettirdi' diye konuşuluyor. Bunların hiçbirisinin gerçekliği yok. Bakın 'TİP şu kadar vekil kaybettirdi' diye yazan çizen herhangi birisine gidin sorun. Nerede? Hangi il, hangi bölgede bu vekil kaybettirilmiş? Yok böyle bir örnek."

"KÜRTLERLE YAN YANA DURUYORUZ"

Erkan Baş, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, yüz yüze görüşmelerinden aktardığı bir diyalog için ise şunları söyledi:

"Hangi koşullarda söylediğini, ne söylediğini, tam olarak ne dediğini, nasıl yazıldığını bilmeden, kendisi ile görüşmeden Selahattin Demirtaş’ın söylediği üzerinde bir yorum yapmam.Türkiye İşçi Partisi de böyle bir laf etmedi. Zaten pratik olarak biz Emek ve Özgürlük İttifakı'nın içindeyiz, yani Kürtlerle yan yana, omuz omuza duruyoruz. Türkiye’de kurtuluşun Türk ve Kürt emekçilerinin ortak mücadelesi ile olduğunu düşünüyoruz."