Erkek şiddeti bir can daha aldı

Fotoğraf: csgorselarsiv.org/EmreOrman

HABER MERKEZİ

İstanbul Sözleşmesi’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından feshedilmesinin ardından erkek şiddeti sonucu bir kadın daha katledildi. Kadınların can güvenliğinin kalmadığı bir kez daha kanıtlandı. Konya Meram’da 70 yaşındaki Sevil Şimşek, evli olduğu Turgut Şimşek tarafından öldürüldü. Sevil Şimşek ile tartışan Turgut Şimşek, önceki gün kadını ateşli silahla vurarak öldürdü.

Cinayetin ardından katil Turgut Şimşek, polis merkezine giderek teslim oldu. Turgut’un polis merkezine giderek cinayeti itiraf etmesi üzerine eve polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Sevil Şimşek'in yaşamını yitirdiği belirlendi. Sevil Şimşek'in cansız bedeni, olay yerindeki incelemenin ardından otopsisi için Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Kanser hastası olduğu belirtilen Sevil Şimşek, Hocacihan Mezarlığı'na defnedildi. Gözaltına alınan Turgut Şimşek ise ilk ifadesinde, şaşırtmayan bir bahane sundu. Sevil Şimşek’i çok konuştuğu için öldürdüğünü iddia eden Turgut Şimşek, “Üzerime çok geliyordu. Çok konuşuyordu. 'Senin annen şöyle, böyle' deyip duruyordu. Kavga ettik. Bana bıçak salladı. Ben de 'Bu kadın beni öldürecek' diye düşünüp tabancayla ateş ettim” dedi.

KADINI YARALADI

İzmir’in Buca ilçesinde İlkay Ayeş, dün tartıştığı 24 yaşındaki Sena A.’yı ağır yaraladı. Kendisini de yaralayan Ayeş, hayatını kaybetti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalede Ayeş'in hayatını kaybettiği, Sena A.'nın ise ağır yaralandığı belirlendi. Sena A., ambulansla Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılırken hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Ayeş'in cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.