Denizli'nin Çivril ilçesinde avukat İpek Ekiz (31), ayrılmayı reddeden meslektaşı eski erkek tarafından aracını kundakladığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Sürekli tehdit mesajları aldığını belirten avukat Ekiz, "Koruma kararı aldırdım ancak bunun bana zarar vermesine yeterli engel olacağını düşünmüyorum. Mesleğini de kullanarak delilleri karartacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: DHA
Erkek şiddeti: Kendisinden ayrılan avukat meslektaşının aracının fren borusunu kesti
FOTOĞRAF: DHA

Denizli Barosu'na kayıtlı avukat İpek Ekiz'e ait otomobil, 14 Nisan gecesi kundaklandı. Yürütülen soruşturmada, plakasız motosiklet ile gelen 2 kişinin benzin dökerek aracı kundakladığı tespit edildi. Ekiz avukat olan eski erkek arkadaşı H.K.'nin (30) kendisinden ayrılmayı reddettiği, bu nedenle aracını kundakladığı iddiasıyla Çivril Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

SUÇ DUYURUSUNA TEHDİT MESAJLARINI EKLEDİ

Ekiz, suç duyurusu dilekçesine; H.K.'nin kendisine attığı “Hayatta alacağın en büyük dersi vereceğim sana”, “İyice kaşıma beni”, “Sen o engeli kaldırma, gör bakalım bundan sonra herhangi biriyle bile konuşabilecek telefonun bile oluyor mu”, “Herkes kaderini yaşasın kral, benim düştüğüm durumdan daha beterine düşüreceğim seni” gibi tehdit mesajlarını da ekledi.

Polis merkezine ifadeye çağrılan avukat H.K., hakkındaki suçlamaları reddetti. H.K., Ekiz'in kendisinden sonraki erkek arkadaşı ile aralarının bozulduğunu, bundan kendisini sorumlu tuttuğu için de husumet beslediğini, bu nedenle kendisine iftira attığını söyledi.

'FREN BORUSUNU KESTİĞİNİ İTİRAF ETTİ'

Büyük bir korku yaşadığını belirten İpek Ekiz, " H.K.'den yaz aylarından beri ayrılmak istedim. Geçen aralık ayında kardeşimin yanına gitmek istedim. Beni tehdit ederek gidemeyeceğimi söyledi. Otomobilim ile giderken ABS fren sistemi borusunu kestiğini fark ettim.

Onun kestiğini biliyorum. Bana kendisi de fren borusunu kestiğini itiraf etti. Hatta sanayide bir ustadan beni öldürmek için değil; ama kokutmak için bu konuda fikir almış.

Ondan ayrılmamam için beni ikna etmeye çalışıyor. Ben de bu nedenle başka biri ile arkadaş olduğumu söyledim. O kişiyi de bulup, tehdit etmiş. H.'yi telefonumdan engelledim. Beni sürekli takip ediyor. Ortak arkadaşlarımızı arayıp, 'İpek'e yapacağım şeyi buldum. Yaparken ben gözükmeyeceğim' demiş" dedi.

'ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİM'

Otomobilinin de kundaklandığını belirten Ekiz, "Otomobilimin yakıldığı gece benim ilçeye girişimi bile gözetlemiş. Yanımdan aracı ile geçiyor; kamera kayıtlarında bu var. İlçeye girdikten sonra otomobilimi yaktırıyor. İfadesinde kabul etmiyor ancak çelişkiler var. Kamera kayıtları, olay sırasındaki saatlerde yakın yerlerde olduğunu gösteriyor. Kundaklanan otomobilim için arkadaşlarımı telefon ile aramış.

Şikayetimi geri almam için bana 1 milyon TL teklif etmiş. Kabul etmedim, şikayetimden vazgeçmeyeceğim. Hem avukat hem de vatandaş olarak canım yanıyor. Bunlar savcılıktaki suç duyurusu dilekçemde de var" diye konuştu.

'DAHA İLERİ GİTMESİNDEN KORKUYORUM'

H.K.'nin kendisine bir şey yapmasından korktuğunu vurgulayan Ekiz, "Koruma kararı aldırdım ancak bunun bana zarar vermesine yeterli engel olacağını düşünmüyorum. Mesleğini de kullanarak delilleri karartacağına inanıyorum. Başta Denizli Barosu olmak üzere gerekli kurumlara başvurdum. Daha ileri gitmesinden korkuyorum. Bu kişilere karşı adli önlemlerin uygulanması gerekiyor" dedi.