Erkek şiddetinin sonu gelmiyor!

Fotoğraf: Dilek Sarıgül / csgorselarsiv.org

HABER MERKEZİ

Kadına yönelik erkek şiddeti durmak bilmiyor. Bu kez de Kırıkkale’de bir erkek evli olduğu kadına saldırdı. Hakan K., adlı erkek henüz bilinmeyen nedenle tartıştığı evli olduğu Ayşenur K.’yi bıçakla yaraladı. Ayşenur K., hastaneye kaldırılırken, Hakan K. polis tarafından gözaltına alındı.


Olay, dün öğle saatlerinde meydana geldi. Hakan K. ile Ayşenur K. arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma başladı. Hakan K., kadına bıçakla saldırdı. Tartışma seslerini duyan apartman sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırgan erkek Hakan K. ise sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

KATİLLER TUTUKLANDI

Antalya’da kafede çalışan Sıla P. ile tartıştığı sırada garsonlardan 17 yaşındaki Edanur Demir’i öldüren Semih Melih D. tutuklandı. Açık öğretim lisesi mezunu olan ve üniversite sınavlarına hazırlanan Demir'in cenazesi, önceki akşam Kurşunlu Mezarlığı’nda toprağa verilirken katil Semih Melih D. İfadesinde şakalaştıklarını iddia etti. Semih Melih D., emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde adliyeye götürüldü. Nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilen şüpheli tutuklandı. Edanur Demir’in katledilmesine ilişkin İHD Hakkari Şubesi Kadın Komisyonu tarafından açıklama yayımlandı. Açıklamada, şöyle denildi: “Kontrol mekanizmalarının sorumsuzluğu neticesinde, cinayet zanlısının şehir merkezinde bu denli rahat silah taşımasının, kafe sahibinin daha önce kafede yaşanan durum üzerine herhangi bir önlem almamasının yaşanan durum üzerinde etkisi bulunmaktadır. Yaşanan olayda cinayet zanlısının yanında, olayın yaşanmasına neden olan ihmaller silsilesinde etkisi olan kişilerin ihmallerinden ötürü cezalandırılmaları gerekmektedir.” Ankara’da ise evli olduğu Funda Koyuncu’yu öldürdükten sonra polis ekiplerince gözaltına alınan Recep Koyuncu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Önceki gün meydana gelen olayda Recep Koyuncu, apartmandaki komşularının Funda Koyuncu hakkında konuştuğunu duydu. Bunun üzerine Recep Koyuncu, Funda Koyuncu’yu bıçakla öldürdü. Daha sonra apartmanın koridoruna çıkarak, 'Ben eşimi öldürdüm' diye bağıran Koyuncu, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınıp tutuklandı.