22 yaşındaki üniversite öğrencisi Fatma, birlikte olduğu erkek tarafından bir buçuk ay boyunca alıkoyulduğunu ve A.K isimli erkeğin "Sen benim kim olduğumu bilmiyorsun, benim babam diplomat, sonun Şule Çet gibi olacak" diyerek tehdit ettiğini söyledi

Erkek şiddettine maruz bırakılan Fatma: Ailesi de evdeyken beni bir buçuk ay alıkoydu

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Fatma, bir süre birlikte olduğu A.K isimli erkek tarafından sistematik olarak fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakıldığını anlattı.

Medyascope'tan Edanur Tanış'a konuşan Fatma, A.K.'nin kendisini bir buçuk ay boyunca alıkoyarak şiddet uyguladığını ve “Sen benim kim olduğumu bilmiyorsun, benim babam diplomat, sonun Şule Çet gibi olacak” diyerek tehdit ettiğini ifade etti. A.K.’nin ailesi evde olmalarına rağmen yardım etmediğini belirten Fatma bu olaydan sonra A.K. hakkında şikayetçi oldu.

Fatma’nın anlattıklarına göre A.K., kendisine ilk olarak sözlü şiddet uygulamaya başlamış. Fatma, “Zamanla beni kıskanmaya, hayatıma müdahale etmeye başladı. İnsan bazen yaşarken göremeyebiliyor, alttan alabiliyor. Benim de öyle oldu. Ancak A.K. asla durmadı” dedi.

'KİMİ, KİME ŞİKAYET EDECEĞİM?'

A.K.'nin 24 Ocak’ta Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ndeki kütüphanede Fatma’ya fiziksel şiddet uygulaması üzerine okul güvenliğine şikayetçi olan genç kadın, A.K.’nin arkadaşı olduğunu bildiği başka bir güvenlik görevlisinin “Barışırsınız bir şey olmaz, sen de çocuğu biraz üzmüşsün” diyerek olayı görmezden geldiğini söyledi.

A.K.’nin Ankara’da üst düzey bir bürokratın oğlu olduğunu belirten Fatma, bu yüzden, okul güvenliği ve polislerle de arası oldukça iyi olan A.K.’yi şikayet etmeye çekindiğini çünkü sonuç alamayacağını düşündüğünü ifade etti ve “Kimi, kime şikayet edeceğim?” diye sordu.

'YAPTIKLARININ BELEDİNİ ÖDEMEYECEĞİNİ ANLAMIŞTIM'

A.K.'yi şikayet ederse daha çok sinirlenmesinden ve kendisine zarar vermesinden de korktuğunu söyleyen Fatma, “Onu okul güvenliğine şikayet ettiğimde, ‘Sen bana bunu nasıl yapabilirsin’ diye sinirlendi. O beni dövse de onun gözünde suçlu hep bendim. Ben, ona hiçbir zarar veremeyeceğimi, onun yaptıklarının bedelini ödemeyeceğini anlamıştım” dedi.

'SENİ ÖLDÜRECEĞİM' DİYE TEHDİT EDİYOR!

A.K., Fatma’yı Ankara’da ailesiyle birlikte yaşadığı evde, üstelik ailesi de evdeyken, zorla tutuyor ve ona bir buçuk ay boyunca şiddet uyguluyor. Fatma, o günleri şöyle anlatıyor:

“Bu süre içinde hiç şikayette bulunamadım, sürekli onunlaydım. Telefon numaramı zorla değiştirip beni ailem dışında kimseyle görüştürmedi, onda da başımda durarak telefonu dinledi. Ben o evde her gün dayak yedim, ölümlerle tehdit edildim ve boğazımı sıkarak beni öldürmeye teşebbüs etti. Daha önce çok fazla gündem olan Şule Çet davasına gittiğim için ‘Sen nasıl bunları savunabilirsin, senin sonun ne olacak sanıyorsun? Seni öldüreceğim, senin leşini bile buldurtmam ben’ diye tehdit ediyordu beni. Beni her darp ettiğinde ‘Sen bana zarar veremezsin, halam büyükelçi, babam diplomat, bana hiçbir şey olmaz’ diyordu.”

'ANNESİ VÜCUDUMDAKİ MORLUKLAR İÇİN KREM VERİYORDU'

A.K.’nin ailesinin, oğullarının kendisine şiddet uyguladığından haberdar olduğunu söyleyen Fatma, hiçbir şekilde kendisine yardım edilmediğini ifade etti. Fatma sözlerine şöyle devam etti:

“Ailesi asla müdahalede ve yardımda bulunmadı. Hiçbir şey demiyorlardı. Annesi bana vücudumdaki ve yüzümdeki morluklar için krem veriyordu. Annesinin yaptığı en büyük yardım, morluklarım için krem vermesi oldu. Bir keresinde üç gün boyunca beni odadan çıkartmadı. Yemek bile yemedim. Üçüncü günün sonunda, babası gelip kızdı. Ancak o kapıyı kilitleyip babasının içeri girmesine izin vermedi. O gün o kapıyı açmak için ne polis çağırdılar ne de kendileri kapıyı kırıp içeri girdiler.”

'POMPALI TÜFEKLE HAVAYA ATEŞ AÇTI'

Fatma, memleketi Hatay’a döndüğünde de polise gitmekten çekiniyor çünkü A.K.’nin kendisini takip ettirebileceğini düşündüğünü belirterek süreci şöyle anlatıyor:

“Burada da beni takip ettirebilirdi. Birçok kişiyi tanıdığını ve bunu çok rahat yaptırabileceğini biliyordum. Daha önce Ankara’dayken bunu yapmıştı. Hiç tanımadığım insanlar sürekli ona, benimle ilgili haber veriyorlar, beni takip ediyorlardı. Ondan çok korkuyordum. 15 Mayıs’ta beni yine görüntülü aradı ve görüntü açıkken bir arkadaşından pompalı tüfek ve 50 mermi alıp ‘Şimdi oraya geliyorum, bana böyle davranmak ne demek sana göstereceğim’ gibi sözler söyledi. Tüfeğin sahte olmadığını anlamam için de havaya ateş açtı.

SERBEST BIRAKILDI

Görüntülü aramanın ekran kaydını alan Fatma, yaşadıklarını ilk önce ailesine anlatıyor, ardından jandarmaya şikayette bulunuyor. A.K.’nin, “pompalı tüfekle Hatay’a geliyorum” dedikten sonra evinin kapısına kadar geldiğini söyleyen Fatma, “Onu evimin kapısından aldılar. İfade verdikten sonra serbest bıraktılar. Ne silahı bulundu ne de silah aldığı çocuğun peşine düştüler. Aramada polis silahını bulamadı” diyor.

14 Mayıs’ta iki aylık koruma tedbiri aldıran Fatma daha sonra altı ay daha koruma kararı talep ediyor ancak sadece bir aylık koruma daha aldırabildi.

Fatma, “Ne yapacağımı bilmiyorum, başıma bir şey gelirse sorumlusu A.K.” diyerek sözlerini sonlandırdı.


*Fatma, dava süreci devam ettiği için failin ismini paylaşmadı.