Eski adı GATA olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı görevini yürütürken medeni hukuku hedef alan söylemleri nedeniyle tepki toplamasıyla Güdül İlçe Devlet Hastanesi'ne gönderilen Ali Edizer, eski görev yerine döndü.

Erkeklere "ikinci eş alın" diyen Ali Edizer, GATA'ya döndü

Yaptığı açıklamaları nedeniyle çektiği tepkiler üzerine görev yeri değiştirilen eski GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'in, yeniden eski hastanesinde görev yapmasına karar verildi.

Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde görev yaparken cübbeli fotoğrafları sosyal medyada yer alan ve medeni hukuku hedef alan sözleriyle gündeme geldikten sonra tepkiler üzerine görevinden alınan Dr. Ali Edizer, Güdül İlçe Devlet Hastanesi'ne gönderilmişti. Edizer, kararın iptali için idari mahkemeye dava açmıştı. Ankara 15. İdare Mahkemesi kararını verdi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Edizer'in, Güdül'de görevlendirme işleminin hukuka aykırı olduğunu söyledi. Doktorun yeniden eski hastanesinde görev yapması kararlaştırıldı.

Karar sonrası Dr. Edizer, sosyal medya hesabında mesaj paylaştı. Yine şaşırtan doktor, “Güdül'e veda zamanı. Bir hukuksuzluk daha izole edildi. İnşallah sırada GATA'ya dönüş var. Birikim ve gayretleriyle mücadelemizde büyük payı olan avukat arkadaşlarımı tebrik ediyorum” açıklaması yaptı.

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı görevini yürüten Dr. Ali Edizer, sosyal medya hesaplarından Medeni Kanun’u ve tek eşliliği hedef alan paylaşım yapmıştı.

Edizer, sosyal medya hesabından erkeklere, “İkinci eşi de alın” çağrısında bulunmuş ve “Sorsan, ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyette tekeşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” gibi mesajlar paylaşmıştı. Bu paylaşımları üzerine 5 Ekim 2020’de görevden alınan Edizer’in, 9 Mart 2021’de Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığı ortaya çıkmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuyu Meclis gündemine taşımıştı.

O dönemde, Sağlık Bakanlığı’nda Menzil tarikatı mensuplarının kadrolaştığı iddiaları konuşulurken, Ali Edizer’in aynı tarikattan olduğu öne sürülmüştü.

Edizer’in paylaşımlarında sık sık Semerkant Dergisi ve Beşir Derneği gibi Menzil Tarikatı bağlantılı kuruluşlar ile @Gizli_Gölge ve @HasemiErol gibi aynı cemaatten hesapların paylaşımlarına yer vermesi de dikkat çekmişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ali Edizer’in paylaşımıyla ilgili olarak Twitter hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü duyurmuştu.

Özel, “Sosyal medya paylaşımları nedeniyle GATA’nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettim. Sayın Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti” açıklamasında bulunmuştu.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevinden alınmıştı.