Erkeklik gururu incinmiş!

“Bir cana kıyıyorsunuz, buna erkeklik diyorsunuz…”

Burdur’da bir parkta iki gün önce Eren Yıldız adlı erkek tarafından bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Gizem Canbulut’un sözleriydi bunlar. Muğla’da geçen yıl katledilen Pınar Gültekin’in ardından sosyal medyada tepkisini bu sözlerle dile getirmişti.

Çorum’da evli olduğu E.A'yı bıçakla yaralayan, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanan Adil Avcıoğlu ise dünkü karar duruşmasında ceza indirimi alabilmek için şöyle dedi: “Olayın olduğu gün tartışma yaşadık. Sonra bana ağza alınmayacak sözler söylemeye başladı. Benim erkeklik gururumu incitti.” Mahkeme Avcıoğlu’nu 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 22 yaşındaki Buse G.'yi 4 kurşunla vurarak ağır yaralayan Cemal Albayrak da indirim peşindeydi. Genç kadın 18 günlük yaşam mücadelesini kazanmış ve Albayrak’tan şikâyetçi olmuştu. Sanık hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Dünkü duruşmada tanıklar dinlendi. Tanıklar, Buse G.'nin annesinin Albayrak’ı tehdit ettiğini, Albayrak’ın bu yüzden silah taşıdığını iddia ettiler. "Cemal Buse'yi çok seviyordu, Buse onu maddi yönden kullanıyordu" dediler. Kadının avukatı ise haksız tahrikin koşullarının belli olduğunu, tanık beyanlarının bu anlamda bir değer taşımadığını ifade etti. Sanık tahliye edilmedi, duruşma 3 Haziran’a ertelendi.

DELEN DAVASINDA YENİDEN KEŞİF

Antep’te Gizem Canbulut’la aynı yaştayken hayattan koparılan Duygu Delen’in davasında da gelişme yaşandı. Mehmet Kaplan’ın 4’üncü kattaki evinin balkonundan düşerek yaşamını yitiren Delen, geçen yıl şüpheli şekilde ölen en az 171 kadından biriydi.

Kaplan, olayın intihar olduğunu öne sürmüş, Delen’in arkadaşları adalet mücadelesi başlatmıştı. Tutuklanan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bilirkişi heyeti dün evde ve balkonda yeniden keşif yaptı. İnceleme bir saat sürdü. Heyet, raporunu bir ay içinde mahkemeye sunacak.

TÜM AİLEYİ ÖLDÜRDÜLER

Erkek şiddeti ve kadın cinayetlerine ilişkin davalarda bu gelişmeler olurken İzmir’de henüz 16 yaşındayken moloz döküm sahasında yanmış cesedi bulunan Ceren Duman’ın ailesi konuştu. Duman'ın ölümüyle ilgili 6 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmış, tutuklanan Sinan Özen veTahir Yıldız hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 31’er yıl hapis cezası talep edilmişti.

Ceren Duman’ın dayısı Uğur Minareci, DHA’ya yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Gündüzler çok çabuk geçiyor ama geceler bitmiyor. Tüm sülale perişan durumdayız. Sadece bir çocuğu değil, tüm aileyi öldürdüler. Hayatımızın yarısı mezarlıkta geçiyor.”

Fotoğraf: Twitter/@demirleblebi