Manchester City'nin 22 yaşındaki süper yıldızı Erling Haaland, ilk sezonunda ligde 35 gol atarak henüz sezon tamamlanmadan Premier Lig'in gol rekorunu kırdı.

Kaynak: Haber Merkezi
Erling Haaland, ilk sezonu bitmeden Premier Lig'in gol rekorunu kırdı

Manchester City'nin 22 yaşındaki Norveçli süper yıldızı Erling Haaland, dün akşam takımının West Ham United'ı mağlup ettiği karşılaşmada kaydettiği golle 35 gole ulaştı ve Premier Lig tarihinde bir sezonda en çok gol atan futbolcu oldu. Haaland'ın kendi rekorunu geliştirmek için önünde 5 maç daha bulunuyor.

Manchester City adım adım şampiyonluğa ilerlerken Erling Haaland da sıradışı performasınını sürdürüyor. Premier Lig'de bu sezon şu ana kadar 31 maçta 35 gole ulaşan Haaland, daha önce 34 gol kaydeden Alan Shearer ve Andy Cole'u geride bıraktı.

İlk sezonunda şimdiden 35 gole ulaşan Haaland'ın önünde ligde 5 maç daha var. Haaland tüm kulvarlarda şu ana kadar 51 maçta 45 gol atarken 8 de asist yaptı. Haaland geri kalan haftalarda bütün turnuvalarda 13 gol daha atması halinde İngiltere tarihinde bir sezonda en çok gol bulan futbolcu olacak. Haaland, Premier Lig'deki ilk 4 deplasman maçında gol atan ilk futbolcu da olmuştu.

5 TAKIMI GERİDE BIRAKTI

Haaland ligde Chelsea, Nottingham Forest, Wolverhampton, Southampton ve Everton'dan fazla, Crystal Palace ile aynı sayıda gol kaydetti.