Ermeni kültürü Şişli’de yaşatılıyor

Şişli Belediyesi’nin ilçenin bir arada yaşayan farklı kültürlerini tanıtmak amacıyla düzenlediği “Kültürler Birbirine Bakıyor” etkinliklerinin ilkinde Ermeni kültürü tanıtıldı. 5 hafta devam edecek etkinlikler Rum, Yahudi ve Alevi kültürlerine ev sahipliği yapacak.

Şişli Belediyesi’nin İstanbul’da çok kültürlülüğün merkezlerinden biri olan Feriköy’de düzenlediği “Kültürler Birbirine Bakıyor” etkinlik dizisi başladı. Beş hafta boyunca devam edecek etkinliklerin ilki Ermeni kültürüne ayırıldı. Ermeni kültürüne ait yemeklerden müziğe, gelenek ve göreneklerden yaşam biçimine tüm zenginliklerin tanıtıldığı etkinlik, birbirinden renkli anlara sahne oldu.

Ermeni sanatçı Tavit Demirci’nin Ermeni ezgilerini tanıttığı müzik dinletisiyle başlayan organizasyonda konuklara Ermeni mutfağının en bilinen lezzetlerinden topik, zeytinyağlı biber dolması, tavuklu harissa, mafiş tatlısı ve nar suyu ikram edildi. Tatavla'dan Kurtuluş’a kitabının yazarı Hüseyin Irmak’ın da katıldığı etkinlikte, Şişli’ye değer katan kültürlerin geçmişten günümüze sürdürdükleri gelenek ve görenekler de paylaşıldı. Başta sanat olmak üzere sosyal yaşamın hemen her alanında izine rastlanan Ermeni kültürü, Irmak’ın kişisel tarihinden paylaştığı kesitlerle bir sohbet eşliğinde aktarıldı.

4 hafta daha devam edecek

“Kültürler Birbirine Bakıyor” etkinlik dizisi genç kuşakların ve Şişli’de yaşamayı tercih eden yeni Şişlililerin ilçeyi zenginleştiren kültürleri yakından tanımasını amaçlıyor. 20 Aralık’a kadar her Perşembe saat 19.00’da Feriköy Emekliler Evi’nde gerçekleşecek etkinliklerde Rum, Musevi ve Alevilerin müzikten yemeğe ve gelenek - göreneklere kültürel zenginlikleri meraklılarına anlatılacak.

Farklı kültürlerin tanıtılacağı etkinlikler Türk Sanat Müziği gecesi ile sona erecek.

Etkinlik takvimi

29 Kasım Perşembe: Çağrı Çekinsel Rum müziği dinletisi

6 Aralık Perşembe: Alper Koptaş, Gülşah Sargın ve Caner Ünal ile Yahudi müziği ve kültürü

13 Aralık Perşembe: Özen Gündüz ve Muharrem Akgün ile Alevi müziği ve kültürü

20 Aralık Perşembe: Türk sanat müziği gecesi