Ermenistan ile Rusya’da görüşme gerçekleşecek

HABER MERKEZİ

Dış politika değerlendirme toplantısında konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile Türkiye’nin özel temsilcilerinin Moskova’da bir araya geleceğini söyledi. Çavuşoğlu, 2021 yılına ilişkin dış politika değerlendirme toplantısında konuştu. Ankara ile Erivan arasında başlayan normalleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, "İlk toplantı Moskova’da gerçekleşecek" dedi.

Öte yandan Ermenistan’la ‘normalleşme’ adımlarını değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, "Kafkaslarda çok farklı bir süreç ilerliyor. Yani Türkiye-Ermenistan veya Türk-Ermeni çatışması, Kafkaslarda artık sona eriyor” diye konuştu.

MAS-ICNA Kongresine katılmak üzere ABD’de bulunan Kalın, Türkiye’nin Chicago Başkonsolosluğunda, ABD’de yaşayan Türkiye vatandaşları ile bir araya geldi. Kalın, burada Türkiye’nin bölgesel politikasını ve son gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye-Amerika ilişkilerinin, stratejik ortaklık perspektifi geliştirecek kadar kritik olduğuna değinen Kalın, "Ama Türkiye’nin tehdit algısını, karşı karşıya kaldığımız tehditleri dikkate almayan, önemsemeyen yaklaşımların da Amerikan yönetimleri tarafından hayata geçirildiğini gördük. Terörle mücadele konusunda özellikle beklediğimiz düzeyde, kapsamda, derinlikte desteği maalesef çoğu zaman göremedik" ifadelerini kullandı.