Geçtiğimiz hafta ordunun hükümeti istifaya çağırdığı Ermenistan'da, bir grup eylemci hükümet binasını bastı. Protestocuların hükümet binasını basarak Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını talep ettiğini bildirildi.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da göstericiler hükümet binasını bastı

Geçtiğimiz hafta Ermenistan'da ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'ı istifaya davet etmesinden sonra başlayan karışıklık devam ediyor.

Rus haber ajansı RIA, göstericilerin hükümet binasına girdiğini ve eylem yaptığını duyurdu. İngiliz haber ajansı Reuters’ın RIA’dan alarak uluslararası kamuoyuna 'son dakika gelişmesi' şeklinde servis ettiği olayın sabah saatlerinde başkent Erivan’da meydana geldiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'la süren 6 haftalık çatışmaların ardından Ermenistan'da eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Paşinyan, istifa çağrılarıyla karşılaşmış ancak görevini bırakmayı reddetmişti.

Eski başbakan ve eski savunma bakanı Vazgen Manukyan da geçen Aralık ayında Erivan’da düzenlenen protestoda yaptığı konuşmada, Ermenistan ordusunu ve polise çağrıda bulunmuş, güvenlik güçlerine seslenerek "Her saat önemli. Halkı meydanlarda bekletmeyin. Bize katılın" ifadelerini kullanmıştı.

Ermenistan’da son olarak Genelkurmay Başkanı ve üst rütbeli komutanların Başbakan Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımlamış, Başbakan Paşinyan ise, bildiri ardından Genelkurmay Başkanı'nı görevden almıştı.