Geçen sezonun başında Beşiktaş’tan istifa ettiğinde tek olumsuz şey Avrupa’daki başarısızlığıydı. Henüz ligin başı olmasına karşın

Geçen sezonun başında Beşiktaş’tan istifa ettiğinde tek olumsuz şey Avrupa’daki başarısızlığıydı. Henüz ligin başı olmasına karşın seri galibiyetlerle ligi domine edeceğinin belirtilerini gösteren Beşiktaş’ın, son yıllardaki en iyi çıkışıydı geçen sezonun başı. Ama Demirören’in neredeyse her teknik adam için yaptığı arkadan iş çevirme oyununa Ertuğrul Hoca dimdik ayakta durarak yanıt vermişti. Bugün hâlâ tribünlerin sevdiği, saygı duyduğu bir adam olmasının sebebi de o dimdik duruştur.
Pazar gecesi TRT ekranlarında konuktu Ertuğrul Sağlam. Hem geçmiş futbol yaşantısını, hem de şampiyonluk notlarını verdi bize. Denizlispor ve Beşiktaş’ı 3-2 yendikleri maçları unutamadığını söyledi. Bu iki maçta da galibiyet gollerini ilginçtir ki Zapo atmıştı. Zapo da tıpkı Sağlam gibi kovarcasına uzaklaştırılmıştı Beşiktaş’tan. Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşadıktan bir yıl sonra Bursaspor’da şampiyonluk yaşayacağını herhalde kendisi de tahmin etmemişti.
Ertuğrul Sağlam’ı birçok insandan ayıran özelliklerinden biri de duruluğu. Yüzüne bakınca da, söylediklerini dinleyince de basit ve içten konuştuğunu anlayabiliyorsunuz. Bugüne değin sözünün eri olması, haksızlıklar karşısında duygusallığını ön plana çıkartıp ‘profesyonel’liği tercih etmemesi de bunu gösteriyor zaten.
Federasyon’dan 40-50 milyon TL’lik bir gelir bekliyor Bursaspor Kulübü. Devre arasında Kayseri ile neredeyse aynı şartlarda olan Bursaspor’un bugünkü hali ortada. Kulvar değiştirip, artık başka takımlarla rakip oldu. Bir diğer ‘büyük’ statüsüne erişti ve böyle anılmayı hak etti. Yakında İstanbul takımlarının futbolcularına da teklifler götürerek Bursaspor’a davet edeceklermiş. İlginç transferler olabilir, merakla bekliyoruz.
Bundan sonraki kariyeri için de net konuştu Ertuğrul Hoca. Kesinlikle yurtdışına gideceğini, kendini ifade edebilecek herhangi bir takımda olmayı düşündüğünü, hatta teklifler bile aldığını söyledi. Artık birkaç yıl sonra daha büyük başarıların altına imzasını atacak bir hocamız var. Ertuğrul Sağlam’ın bu başarısı ve çıkışı diğer hocaları iştahlandırmıştır elbette. Bir de futbolculuğu sonrası ne yapacağına henüz karar vermeyen emeklilere de yön çizmiş olacak ki Hakan Şükür de bir yıl sonra antrenör olmak için adım atıyormuş. Kendisini Federasyon Başkanlığı için hazırlıyor sanıyordum, o teknik direktörlüğü seçti demek ki.
Futbol sezonunun kapanmasını takiben, bir de televizyondaki futbol programlarının bazıları da tatile girince bizlere malzeme azalıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren transferler, Süper Lig’e çıkan takımların durumları ve Bank Asya için mücadele eden takımların klasman maçlarına bakacağız.
Bu vesileyle Bank Asya’ya yükselen Karabükspor, Bucaspor ve Konyaspor’a da Süper Lig’de başarılar dilerim.