Bir TV programında Sedat Peker’in son açıklamalarıyla ilgili konuşan Ertuğrul Özkök, prim aldığı iddiasını bir kez daha kabul etmedi. Özkök, kaset konusunda ise “Gazetecilik yaptım ama hiç böyle bir şey duymadım bugüne kadar. Ama varsa, var. Ne diyeyim ben yani” dedi.

Ertuğrul Özkök, Sedat Peker’in ‘kaset’ iddiasıyla ilgili konuştu: Varsa var, ne diyeyim ben yani

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in “Mehmet Cengiz’den prim aldı” dediği Ertuğrul Özkök, katıldığı TV programında hakkındaki iddialara yanıt verdi.

tv100’de Cengiz Semercioğlu’nun sunduğu programda konuşan Özkök, gazeteci olarak ‘iyi para kazandığını’ ve yalnızca Aydın Doğan’dan prim aldığını söyledi.

“Prim aldı denmesi başka bir şey” ifadelerini kullanan Özkök, ‘ayıplarla suçların ayırılması gerektiğini’ belirterek, bu konuda geçmişte attığı ‘Andıç’ manşetinden dolayı günah çıkarttı.

“DEVLETİN KUMPASINA GELDİM”

Özkök, ‘devletin kumpasına geldiğini’ savunarak şunları kaydetti:

“Ben bu konuda hassasım çünkü bu hatayı yaptım. Çok sevdiğim iki arkadaşımı, devlet beni kendi kumpasına kurban getirdi. Mehmet Ali Birand ve Cengiz Çandar ile ilgili Andıç manşetini attık, alnımda taşıyorum, ölünceye kadar taşıyacağım o ayıbı... Para aldı PKK'dan dediler... Aradan 25 yıl geçti, aldıkları para nerede? Biri Türk medyasının devi olarak mezarında huzur içinde yatıyor [Mehmet Ali Birand], öbürü yurt dışında üniversitede ders veriyor, en çok yazı yazması dönemde küsüp gitti. Bunu başka insanlara yapılmasına karşı çıkıyorum, bu insanlar sanık bile değil.”

SAVCILARA SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Ertuğrul Özkök ayrıca, Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili olarak savcılara soruşturma çağrısında bulunarak şöyle konuştu:

“Bu çok ciddi bir iddia. Rüşvet iddiası bu çünkü. Orada haklılar, savcıların, Maliye Bakanlığı’nın harekete geçmesi lazım bununla ilgili. Bir delil ortaya koymaları lazım. Benim telefonlarım 35 yıldır dinleniyor devletin beş ayrı kuruluşu tarafından. Ellerinde bütün telefon konuşmalarım da var. Böyle bir şey varsa, bu suçtur. O zaman derim ki ‘Ben suçluyum’. Ama bunu söyleme hakkı herkese ait değil.”

“BEN GAZETECİ OLSAM KONUŞURUM BUNLARI”

Peker’in kaset iddiasını da değerlendiren Özkük, şu ifadeleri kullandı:

“Kaset olayını bilmiyorum. Gazetecilik yaptım ama hiç böyle bir şey duymadım bugüne kadar. Ama varsa, var. Ne diyeyim ben yani. Mesut Bey [Yılmaz] benim sevdiğim bir insandır, rahmetli oldu. Evlat acısı çekmiş bir insandır. Varsa konuşulsun onlar, ben de gazeteci olsam bugün gider konuşurum bunları; yazarım oraya buraya.”