Hatay Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, ilçe genelinde barınma ve gıda sorunu olduğunu belirterek, "Hava çok soğuk. Çadır kentlerin kurulması gerekiyor. Yardım tırlara yavaş yavaş ulaşmaya başladı. Gelen yeni yardımların gıda ağırlıklı olmasına ihtiyacımız var” dedi.

Erzin’de gıda ve çadır ihtiyacı var
Fotoğraf: AA

BirGün Ankara

Hatay Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, ilçe genelinde barınma sorunu ile karşı karşıya olduklarını söyledi. İnsanların yıkılmamış olsa bile evlerine giremediğini kaydeden Elmasoğlu, BirGün'e yaptığı açıklamada, “Acil çadırlara ihtiyacımız var” dedi.

Hatay merkezde ve çok sayıda ilçesinde hala enkaz altında kurtarılmayı bekleyen insanların var olduğunu bildiren Elmasoğlu, tüm güçleri ile çevre ilçelere yardım ettiklerini ancak kendi ilçelerinde de ihtiyaçlar olduğunu bildirdi.

Yıkılan bina olmamasına rağmen çok sayıda binanın güvensiz olduğunu bildiren Elmasoğlu, “İnsanların barınma, ısınma ve gıda gibi sorunları var. Herkes korkuyor ve kimse evlerine giremiyor. Hava çok soğuk. Çadır kentlerin kurulması gerekiyor. Yardım tırlara yavaş yavaş ulaşmaya başladı. Gelen yeni yardımların gıda ağırlıklı olmasına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.