Erzurum adlı Türk şirket yapımı bilgisayar oyunu, oyun dünyasında tartışma yarattı. Ünlü Twitch yayıncısı Jahrein oyunu oynadıktan sonra sert eleştirilerde bulunarak canlı yayında iade etti. Oyunun yapımcısı ise Jahrein'e ve oyuna dağıtım platformlarında olumsuz yorum yapan oyunseverlere hakaret yağdırdı.

'Erzurum' oyununun yapımcısı, oyun beğenilmeyince hakaretler yağdırdı

Erzurum adlı Türk yapımı oyun tartışmalarla piyasaya çıktı.

Oyunun yapımcısı Proximity Games, oyun çıkmadan iki hafta önce yayıncılara erken erişim kodu gönderdi. Yayıncılar da oyunu deneyimleyip görüşlerini sundu. Ünlü yayıncı Jahrein, oyunu beğenmediği için canlı yayında eleştirerek iade etti. Ancak oyunun yapımcısı bu eleştiriyi kaldıramadı. Jahrein'e yanıt yazan Proximity Games, oyun hakkında kötü yorum yapanları yerden yere vururken, açıklamada "Unutma, düşmez kalkmaz bir Allah. Allah: İslam inancına göre bizi yaratan yüce yaratıcı" gibi hamaset söylemleri kullanınca daha çok tepki çekti.

erzurum-oyununun-yapimcisi-oyun-begenilmeyince-hakaretler-yagdirdi-845536-1.

Jahrein, yapımcının yanıtını Twitter hesabından yayınlayarak "Erzurum’un yapımcısından beklentimle tamamen örtüşen bir cevap almışım. Çakma ve kötü iş yapıp övgü bekleyen herkesin net bir şekilde cevabını alması gerekiyor bir arpa boyu yol alınacaksa. Ürettiğin şeyi herkes beğenmek zorunda değil," karşı yanıtını verdi.

Oyuncuların bir kısmı Erzurum’un bir diğer hayatta kalma oyunu olan The Long Dark’tan kopyalandığını savunuyor.

ERZURUM OYUNU

Erzurum adlı oyunun Steam tanıtımında konusu şöyle anlatılıyor:

"Erzurum, Türkiye'nin en soğuk şehirlerinden biridir. Taylan için, kışın ortasında ve yaya olarak Erzurum'un ıssız bölgelerinde seyahat etmek çok saçma bir fikirdi. Taylan'ın henüz farkına varmadığı şey ise, girmek üzere olduğu bölgenin bir göktaşı düşmesinden etkilenmiş olduğudur. Sanki içinde bulunduğu zorlu şartlar yetmiyormuş gibi, şimdi Taylan'ı daha büyük dertler bekliyor.

Erzurum; dondurucu soğuklara, vahşi doğaya, açlığa ve susuzluğa karşı mücadele ettiğin bir hayatta kalma oyunudur. Bu zorlu şartlarla mücadele edebilmek için odun veya kömür toplayıp ateş yakmalı ve kendinizi ısıtmalısınız, uyumak için yatak bulmalısınız, yemek, silah, tıbbi ürünler, yararlı araç gereçler...Kısacası sizi hayatta tutmak için ne gerekiyorsa onu bulmalısınız."