Esad’ın BAE ziyareti ABD’yi rahatsız etti

HABER MERKEZİ

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Suriye savaşından yaklaşık 11 yıl sonra ilk kez Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yaptığı ziyaret dünyada yankı uyandırdı. Dubai'de BAE Başbakanı Muhammed bin Raşid el Mektum ile bir araya gelen Esad'ın iki ülke arasındaki ekonomi, yatırım ve ticaret alanındaki ilişkileri görüştüğü belirtildi.


Suriye Devlet Başkanlığı Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Devlet Başkanı Beşar Esad, BAE’yi ziyaret ederek Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emirliği’nin hükümdarı Muhammed bin Raşid el‑Mektum ile görüştü” ifadelerine yer verildi.

Dubai Emirliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Al Maktum'un Dubai'de, "iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkileri çerçevesinde Esad ile bir araya geldiği" ve görüşmede "kardeş Suriye'ye güven ve barış dileklerini" ilettiği belirtildi. Açıklamada, BAE Başbakanı'nın "BAE devleti, Suriye ile yapıcı yeni iş birliği süreçlerini başlatmayı önemsiyor. Her iki ülkenin kardeş halklarının çıkarlarına olacak çeşitli alanlarda iş birliği fırsatlarını da bekliyor" sözleri yer aldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Esad'ın BAE ziyaretine ilişkin açıklama yaptı. Price, "Esad'ın meşrulaştırılmasına yönelik girişimden son derece rahatsız olduk ve üzüntü duyduk” ifadelerini kullandı.