Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Özel Danışmanı Büseyna Şaban, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Esad’ın görüşme gerçekleştireceği yönündeki haberleri yalanlayarak “Medyada çıkan haberler dışında resmi bir şey yok” dedi.

Esad’ın danışmanından Türkiye açıklaması: Medyada çıkan haberler dışında resmi bir şey yok

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Özel Danışmanı Büseyna Şaban, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Katar’da görüşmesinin ardından Esad ile de görüşme gerçekleştirileceği yönündeki haberlere ilişkin konuştu.

Al Suriya TV’ye konuk olan Şaban, Esad ile Erdoğan’ın görüşme gerçekleştireceği yönündeki haberleri yalanlayarak “Bu haberleri seçim gerekçeleriyle, başka ülkelere girmek için bir koz olarak kullanmak ya da ülkelere baskı yapmak amacıyla çıkarıyorlar” dedi.

Bu haberleri aylardır duyduklarını söyleyen Şaban, “Haberler Türkiye’de gündemde ama bu haberlerin gerçekle bir alakası yok” şeklinde konuştu. “Medyada çıkan haberler dışında resmi bir şey yok” diyen Şaban, Esad yönetiminin Türkiye medyasında çıkan haberlerin bazılarına güvenmediğini de belirtti.

Büseyna ŞabanBüseyna Şaban

SINIR ÖTESİ HAREKAT

Şaban, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının ardından Türkiye’nin Suriye ve Irak’a başlattığı operasyonlara ilişkin de konuştu.

Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) ayakta kalması için bahaneler ürettiğini söyleyen Şaban, Türkiye’nin Suriye ve Irak topraklarında bulunmak için argümanlar ürettiğini belirtti.

Öte yandan, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen 19’uncu uluslararası toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Suriye Arap Cumhuriyeti Heyeti Başkanı Ayman Sosan da, sınır güvenliğinin ortak bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Sosan, ‘işgal’ olarak tanımlayarak Suriye topraklarındaki Amerikan, Türk veya başka türlü yabancı varlığının uluslararası hukukun ihlali olduğunu ve hiçbir koşul olmaksızın derhal sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sosan, “Güvenliğin sağlanması, saldırganlık, saldırı ve işgal yoluyla değil, işbirliği yoluyla sağlanır. Kim güvenliği sağlamak isterse bunu yapmanın sağlam yolları var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: SANA, Orient.net