İBB’nin her zam kararına karşı çıkan AKP’li Tevfik Göksu’nun yönettiği Esenler Belediyesi, aile cüzdanı, havuz ve spor salonu ile ruhsat harcı ücretlerine yüzde 62 oranında zam yaptı. CHP’li Meclis Üyesi Şahin, “Yüzde 62’lik zamla vatandaşa darbe üstüne darbe vurmaktan hiç çekinmiyorsunuz, hiç utanmıyorsunuz” dedi.

Esenler Belediye Başkanı AKP’li Göksu’dan zam dalgası!

İsmail ARI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin AKP Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu yine tartışma yaratacak bir karar imza attı. İBB Meclisi’nde, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı birçok zamma sert bir şekilde karşı çıkan AKP’li Göksu, ruhsat harçları ile birçok ücret tarifesine fahiş zamlar yaptı.


Esenler Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumunda 2023 yılı ücret tarifesi teklifi tartışıldı. Belediyenin ücret ve tarifelerine yüzde 62’lik zam yapılacak teklif CHP’li ve İyi Partili meclis üyelerinin tüm itirazlarına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerini oyuyla kabul edildi.

AKP’li belediye, aile cüzdanı bedelleri, canlı müzik yayını izni, havuz ve spor salonu ücretlerine de yüzde 62 oranında zam yaptı.

ÜLKE KRİZ İÇİNDE KIVRANIYOR

Esenler Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Kemal Şahin, yaptığı konuşmada, “Ülkemiz ekonomik krizinin içinde kıvranırken, esnaf, kira, doğalgaz ve elektrik faturalarını ödemekte zorluk yaşarken, hatta ödeyemezken böyle zorlu şartlarla mücadele ederken Esenler Belediyesi’nin ruhsat harçlarına yüksek oranda zam yapması doğru değildir. AVM’ler ile mahalle esnafını bitirdiniz. Şimdi de vergi ve harçlar ile mahalle aralarında ayakta kalmaya çalışan tek tük esnafı da tamamen bitirmek için adımlar atıyorsunuz. Bütün iş kollarında yapacağınız yüzde 62’lik zam oranıyla ekonomik olarak vatandaşa darbe üstüne darbe vurmaktan hiç çekinmiyorsunuz, hiç utanmıyorsunuz” dedi.

esenler-belediye-baskani-akp-li-goksu-dan-zam-dalgasi-1098228-1.

BELEDİYELER TİCARİ KURULUŞ DEĞİL

“Esenler de yapı stoğunun yüzde 70’i depreme dayanıklı olmayan yapılardan oluşmaktadır. Ülkemizde deprem gerçeği varken inşaat ruhsat harçlarına yüksek zam yapmak kabul edilebilir olamaz” diyen Şahin sözlerini şöyle tamamladı.

“Har vurup harman savurduğunuz günler geçti, derenin suyunu bitirdiniz, ne varsa tükettiniz, Esenler Belediyesi’ne ait gayrimenkulleri yok pahasına gözünüzü kırpmadan bir bir sattınız. Yönetimsel ve mali açıdan olarak beceriksiziniz diyoruz, eyvallah diyorsunuz. Pes doğrusu. Kısacası bu yapılması düşünülen yüksek zamlar sosyal belediyecilikle örtüşmemektedir. Belediyeler ticari bir kuruluş değildir. Biz CHP grubu olarak bu yapılacak yüzde 62’lik zam oranının düşürülmesini istiyoruz.”