İstanbul Esenler'de 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay'ı sokak ortasında silahla vurarak öldüren Ümit Karakoyun 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Asiye Nur Atalay ve ailesinin 2020 yılında Ümit Karakoyun'dan şikayetçi olduğu öğrenildi.

Esenler'de öldürülen Asiye, ailesi ile birlikte iki yıl önce Ümit Karakoyun'dan şikayetçi olmuş

İstanbul'un Esenler ilçesinde, 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay'ı sokak ortasında öldüren ve Arnavutköy'de saklandığı evde yakalanan Ümit Karakoyun ile ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

Daha önce 14 kez suç kaydı bulunan Karakoyun'un "Uyuşturucu ticareti yapmak", "Yaralama" gibi suçlardan gözaltına alındığı belirlendi. Organize şekilde uyuşturucu ticareti yapmak suçundan yaklaşık 1,5 ay cezaevinde kalan Karakoyun'un, yaklaşık 6 ay önce tahliye olduğu ancak yargılamasının sürdüğü belirlendi. Ümit Karakoyun'un bir süre amcasının yanında tekstil atölyesinde çalıştığı, uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle amcası tarafından işten kovulduğu öğrenildi.

AİLE DAHA ÖNCE ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Zaman zaman çelişkili ifadeler verdiği öğrenilen Ümit Karakoyun'un, Atalay'ı 7 yıldır tanıdığını söylediği öğrenildi. Cezaevine girmeden önce aralarında gönül ilişkisi olduğunu iddia eden Karakoyun'un 2020 yılında Asiye'nin evinin önünde bağırıp olay çıkardığı için Atalay ailesi tarafından, polise tehdit edildikleri iddiasıyla şikayet edildiği belirlendi.

DHA'nın aktadığına göre, Ümit Karakoyun'un cezaevine girdikten sonra Asiye Nur Atalay'la ilişkisinin koptuğu, hatta son zamanlarda genç kızın, Ümit Karakoyun'un telefonunu engellediği tespit edildi.

SOSYAL MEDYADA SON CANLI YAYININI İZLEMİŞ

Cinayet büro amirliği ekipleri şüphelinin olay günü Atalay'ın sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayının ardından takibe aldığını belirledi. Canlı yayını izledikten sonra sokağa çıkan Karakoyun'un bir süre sonra Asiye'yi evine giderken görerek yanına yaklaştığı belirlendi.

YANLIŞLIKLA VURDUĞUNU İDDİA ETTİ

Sorguda amacının konuşmak olduğunu söyleyen Ümit Karakoyun, bir anda çevresinde polis olduğundan şüphelenerek belindeki silahı çıkarıp Asiye'nin çantasına koymaya çalıştığını iddia etti. Karakoyun, Asiye'nin silahı istememesi üzerine aralarında yaşanan kargaşa sırasında silahın patladığını ve Atalay'ın vurulduğunu iddia etti.

GÖRÜNTÜLER YALAN SÖYLEDİĞİNİ ORTAYA ÇIKARDI

Ancak, olaya ait görüntülerde Karakoyun'un Asiye'yi bir otomobilin çevresinde kovaladığını, bu sırada göğsünden vurduğunu belirledi. Yere düşen Asiye'nin kısa süre sonra yerden kalkmaya çalışması üzerine Karakoyun'un geri dönerek Asiye Nur Atalay'ı bu kez başına ateş ederek öldürdüğü belirlendi. Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilen Karakoyun 'kasten öldürme' tutuklandı.