İstanbul Esenler'de seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan bir çocuğun arabası, AKP'li Esenler Belediyesi’nde görev yapan zabıta ekipleri tarafından alındı.
Zabıtaları engellemek isteyen küçük çocuk tezgahın peşinden "bırakın" diye koştu.
Çevredeki insanlar yaşananları kaydetti.
İlçede yaşanan olayın görüntüsünü sosyal medya üzerinden paylaşan CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay, "Bütün işini gücünü İBB Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu'nu çalıştırmamaya harcayan Eyy Mehmet Tevfik Göksu, bu çocuğun ve ağlattığın tüm çocukların, gözyaşının hesabını ilk seçimlerde soracağız" diye yazdı.
İNCELEME BAŞLATILDI
Tepki çeken görüntülerin ardından Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökçebaş, işlemi yapan zabıtalar hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.
Gökçebaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sosyal medyada paylaşılan ve asla tasvip etmeyeceğimiz görüntü ile ilgili görevli zabıtalarımız hakkında idari inceleme başlatılmıştır. Halkımızın bilgisine arz ederiz” dedi.
Bütün işini gücünü İBB Başkanı sayın @ekrem_imamoglu nu çalıştırmamaya harcayan Eyy @mt_goksu bu çocuğun ve ağlattığın tüm çocukların, gözyaşının hesabını ilk seçimlerde soracağız. pic.twitter.com/n1boRyJTLI
— Bülent ÜTEBAY (@BulentUtebay) November 30, 2020
Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.
Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.
Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.
BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!
BirGün’e Destek Ol