Esenyurt'ta bir kadın, yaşadığı binanın asansöründe cinsel saldırı girişimine maruz kaldı. Saldırganın geçen yıl da bir çocuğa tacizde bulunduğu ancak mahkemece serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Nöbetçi hakimliğe sevk edilen zanlı A.A, "cinsel saldırı" suçundan tutuklandı.

Esenyurt'ta asansörde cinsel saldırı girişimi: Saldırgan tutuklandı

İstanbul Esenyurt'ta bir kadın, ikamet ettiği binanın asansöründe cinsel saldırı girişimine maruz kaldı.

Esenyurt'ta asansörde cinsel saldırı girişiminde bulunan 16 yaşındaki A.A., güvenlik kameralarından tespit edilerek, gözaltına alındı. Saldırganın geçen yıl de benzer suçtan sabıkası olduğu öğrenildi.

Saldırı, 11 Aralık'ta sabaha karşı meydana geldi. Yabancı uyruklu A.A., bir kadını takip etmeye başladı. Kadının güvenlikli bir rezidansa girdiğini gören A.A., arka tarafa dolaşıp çitlerden atlayarak içeri girdi. Kadınla beraber asansöre binen saldırgan, daha sonra içerdeki güvenlik kamerasını çevirdi. Asansörde taciz ve cinsel saldırı girişiminde bulunan saldırgan, kadının kendisini savunması üzerine tekme atarak kaçtı.

Saldırhanın çitlerden siteye girişi, asansöre binişi, cinsel saldırı girişimi ve daha sonra da siteden ayrıldığı anlar kamera görüntülerine yansıdı.

DAHA ÖNCE DE BİR ÇOCUĞA TACİZ GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ

Kamera görüntülerini izleyen polis, saldırganı tespit ederek, gözaltına aldı. Saldırganın 2020 yılında da bir kız çocuğuna taciz girişiminde bulunduğu ve olayın ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığı öğrenildi.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınmasının ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen A.A., burada nöbetçi savcılıkça sorgulandı. A.A., "cinsel saldırı" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Savcılığın sevk yazısında, saldırganın ikrar niteliğindeki savunması, kamera görüntüleri ve takip sonucu gerçekleşen eylemin işleniş biçiminin saldırıya maruz bırakılan kadın ve kamu düzeninde oluşturduğu zararın büyüklüğünün göz önünde bulundurulması istendi.

Daha önce saldırgan hakkında aynı türden eylem nedeniyle Büyükçekmece 2. Çocuk Mahkemesi'nde açılan davanın devam ettiğine vurgu yapılan sevk yazısında, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin tutuklama nedeni olduğu kaydedildi.

A.A., nöbetçi hakimlikçe "cinsel saldırı" suçundan tutuklandı.

AA-DHA