ESHOT Genel Müdürü ve 16 çalışanın koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilciliği, 3200 şoför ve üyeye test yapılmazsa iş bırakacaklarını duyurdu.

ESHOT çalışanı 16 işçinin Covid-19 testi pozitif çıktı

BİRGÜN/ İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs işletmesi ESHOT'un Genel Müdürü ve 16 çalışanının koronavirüs testi pozitif çıktı. Konuya ilişkin açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilciliği, ESHOT çalışanlarına acil Covid-19 testi yapılmasını talep etti.

Bölge temsilciği binasında gerçekleştirilen açıklamada ilk olarak söz alan ESHOT’ta örgütlü Genel-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, ESHOT Genel Müdürlüğünde yaklaşık 3 bin 200 şoför çalıştığını belirterek, “Yaklaşık 1 milyon insanın ulaşımını sağlıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğüne şoförlere test yapılması konusunda başvuru yaptık ancak başvurumuz reddedildi” dedi.

Otobüslerde yüzde 50 doluluk kararının kalkmasıyla riskin arttığını vurgulayan Topal, “ESHOT Genel Müdürlüğüne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ısrarla niçin test yapılmıyor?" diye sordu. Topal, “Bizler ESHOT bünyesinde elimizden gelen her türlü tedbiri aldık ve pandemi sürecinden çıkmaya çalıştık. Ancak günde 1 milyon kişiyi taşıyan bir ulaşım sistemi için alınan tedbirler yeterli olmadı. Böyle bir sistemde sağlık kalmak da zor. İzmir İl Müdürlüğüne mart ayında test için başvuru yaptık. Ama aldığımız duyuma göre reddedildik. Şu anda İzmir’de bütün yazlık yerler açıldı. Bu kısımlarda bir yolcu yoğunluğu yaşıyoruz. Ülke olarak hastalığı hafife aldık ama en zor dönemdeyiz. Şu anda şoförler olarak hiç kimseye maske konusunda zorlama yapamıyoruz. Klima yasağı da var ama açık oluyor. Yani risk kat kat arıyor. Bizim talebimiz şu ESHOT çalışanlarına test yapılması İl Sağlık Müdürlüğü tarafından derhal yapılmasını istiyoruz” diyerek tekrar çağrıda bulundu.

eshot-calisani-16-iscinin-covid-19-testi-pozitif-cikti-756486-1.

'TEST TALEBİ KARŞILANMAZSA İŞ BIRAKACAĞIZ'

ESHOT çalışanlarının koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü günden bu yana en ön saflarda hizmet verdiklerini ifade eden DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 16 üyelerinin pozitif tanısıyla karantinaya alındığını söyleyerek, “Covid-19 testi ısrarlı bir şekilde hala yapılmamaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü bu konuda ısrarcı olmaya devam ederse yarın İzmir halkının ulaşımını kimlerle yapacağını buradan sormak istiyoruz” dedi.

“Sudan park bahçe bakımına, erzak dağıtımdan ilaçlamasına ve en önemlisi tüm bu zorluklara rağmen sokağa çıkma yasağında da dahil olmak üzere İzmir halkının ulaşımını sağlamak için ilk günden bu güne sahada ve alanda çalışmakta olan ESHOT şoförleri, İzmir büyük şehir belediyesi ve Eshot genel müdürlüğü 6331 sayılı yasaya ve daha fazlasına saygı göstererek çalışma koşullarında tüm korunma ekipmanlarını mümkün olduğunca sağlamıştır” diyen Sarı, test talepleri karşılanmaz ise iş bırakacaklarını duyurdu