Eşitlik İçin Kadın (EŞİK) Platformu, boşanan kadınlara bağlanan yoksulluk nafakası dahil Medeni Yasa’da yapılmak istenen değişikliğe tepki göstererek muhalefet parti genel başkanlarına ve TBMM’deki tüm vekillere mektup gösterdi.

EŞİK Platformu: Kadınların nafakasına dokunmayın

AKP iktidarının değiştirmek istediği yasa için milletvekilleri ve STK’leri karşı çıkmaya çağıran platform, “Ekonomik krizin faturasını yoksul ev kadınlarına çıkarmayın” açıklaması yapıldı.

EŞİK Platformu’nca yapılan açıklamada şu mesajlar yer aldı:

"EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformu olarak AKP iktidarının boşanan kadınlara bağlanan yoksulluk nafakası dahil olmak üzere ve Medeni Yasa’da yapmak istediği değişikliklere karşı çıkmaları için muhalefet partileri genel başkanlarına ve TBMM’deki tüm milletvekillerine ekteki mektubu göndermiş bulunuyoruz.

EŞİK Platformu olarak “Yasalara Dokunma, Uygula” diyoruz. Tüm devlet otoritelerini, milletvekillerini ve siyasetçileri, kadınların kazanılmış haklarına saygı duymaya davet ediyoruz.

Özellikle muhalefet partilerini iktidarın nafaka hakkı başta olmak üzere Medeni Yasa ile oynama girişimlerine karşı çıkmaya çağırıyoruz.

Herkesi, milyonlarca kadını ve çocuğu ilgilendiren bu yaşamsal konuda kamuoyuna net açıklamalar yapmaya, kadın hareketinin yanında yer almaya çağırıyoruz.

Tüm medyanın bu çağrımızı kamuoyuna iletmek konusunda desteğini bekliyoruz. Sayfalarında, yazılarında ve ekranlarında sadece erkeklere yer vermekten vazgeçmeye; kadınların taleplerini, bilgi ve deneyimlerini kamuoyu ile paylaşmalarını mümkün kılacak bir gazetecilik ve yayıncılık yapmaya davet ediyoruz."