Muğla’nın Menteşe İlçesinde Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın geçtiğimiz gün kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından çıkan iddialar sonrası eşi Esen Baş, “Basında yer alan dilekçe doğru. Eşim evde bana baskı gördüğünü anlatıyordu” dedi.

“Eşim evde bana baskı gördüğünü anlatıyordu”

AYCAN KARADAĞ

Muğla’nın Menteşe İlçesinde Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş geçtiğimiz gün (8 Eylül) kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kamuoyunda Baş’ın kalp krizinin nedeninin baskı ve mobing olduğu iddia edildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin, vefat eden Baş’tan usta öğretici sınavında başarılı olanların listesine müdahale ederek değişiklik yapmasını istediği öne sürüldü. Baş’ın bu değişikliğe itirazının ardından Töre’nin ‘İşine gelmiyorsa, prensiplerine aykırı ise istifa et’ dediği iddia edildi.

Baş’ın, yaşanan olaylardan sonra Menteşe Kaymakamlığı’na dilekçe verdiği öğrenildi. İddialar arasında Hüdayi Baş'ın, İl Milli Eğitim Müdürü’nün hakarete varan ifadeleri üzerine fenalaşarak makam odasını terk ettiği ve Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçe yazdıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü. Baş, kısa bir süre sonra ise vefat etti.

Basında çıkan haberler sonrası, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yaptığı yazılı açıklamada, “Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ı makam odamdan kovduğum, fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı ve hastanede hayatını kaybettiği iddiası asılsızdır” dedi.

esim-evde-bana-baski-gordugunu-anlatiyordu-779298-1.
Fotoğraf: Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre

"DİLEKÇE DOĞRU"

Hüdayi Baş'ın eşi Esen Baş ise eşinin Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından baskı gördüğünü doğruladı. Esen Baş, "Basında yer alan dilekçe doğru. Pervin Töre'ye benim tepki gösterdiğim konusundaki ifadeler ise gerçeği yansıtmıyor. Zaten ben Pervin Hanımla hiç karşılaşmadım. Eşim evde bana baskı gördüğünü anlatıyordu" dedi. Olayın soruşturulmasına ilişkin başvuru yapılıp yapılmadığı sorusunu yanıtlayan Esen Baş, "Eşimin vefatının ardından Bakan bey ve genel müdür beni aradı. Bana 'hak yerini bulacaktır' dediler. Şu an eşimin vefatının üzüntüsü nedeniyle bu işlerle uğraşamıyorum" diye konuştu.

2015 yılında dönemin Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde, sakalı ve kıyafetinden dolayı öğrencilerinin önünde azarlayıp "anarşist" diye niteleyerek sınıftan kovduğu öğretmen Halil Serkan Öz, olayın ardından kalp krizine yenik düşerek vefat etmişti.