İzmir'de, asistan doktor Mücahit Furkan Balcı, eşini erkek doktorun muayene etmesini istemeyen bir saldırgan tarafından darp edildi. Burnu kırılan Balcı'nın tedavisi sürerken saldırganın gözaltına alındığı öğrenildi.

Eşini erkek doktorun muayene etmesini istemeyen erkek, asistan doktorun burnunu kırdı!

HABER MERKEZİ

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor ve hastanenin güvenlik görevlisi, iddiaya göre eşini erkek doktora muayene ettirmek istemeyen erkek tarafından darp edildi. Doktorun aldığı yumruk darbeleriyle burnu kırılırken, saldırgan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, dün (29 Kasım) saat 14.00 sıralarında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği'nde meydana gelen olayda, asistan doktor 29 yaşındaki Mücahit Furkan Balcı hasta A.K. adlı kadının değerlerini inceledikten sonra muayene edeceğini söyledi.

Bu sırada A.K., kendisini erkek doktorun muayene etmek istemediğini söyleyerek dışarı çıktı. Daha sonra kadının eşinin de A.K'yi erkek doktorun değil kadın doktorun muayene edeceğini söyleyerek kapıyı yumrukladığı ileri sürüldü.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Gürültüyü duyan asistan doktor Balcı, kapıyı açıp baktığı esnada hasta yakını A.K., kendisini dışarı sürükledi. Balcı, "Sen benim eşimi nasıl muayene edersin?" dediği ileri sürülen saldırganın yumruk darbeleriyle yere yığıldı. Saldırı esnasında araya girmek isteyen güvenlik görevlisi Derya Sipahioğlu da darp edildi. Saldırgan, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Asistan doktor Mücahit Furkan Balcı tedaviye alınırken, yapılan incelemede genç hekimin burnunda kırık meydana geldiği belirlendi. Kafa ve burun travması geçiren Balcı'nın tedavisi sürerken şiddete maruz kalan güvenlik görevlisinin de kolunda incinme olduğu öğrenildi.

"ÇALIŞMA AZMİMİZİ, MESLEK AZMİMİZİ BİZDEN ALAN BİR OLAY"

Doktor Balcı, olaydan dolayı üzgün olduğunu belirterek "Gerçekten üzücü bir olay. Çalışma azmimizi, meslek azmimizi bizden alan bir olay. Böyle bir olayın bir daha yaşanmasını istemiyorum. Gerekli şikayetlerimizi yaptık ve gerisi artık yargıda. İnşallah bir daha böyle bir olay diğer hekim arkadaşlarımızın başına gelmez" dedi.

Saldırıya uğrayan hekimi tedavi eden Op. Dr. Suat Kaptaner, "Doktor arkadaşımızın burun kemiğinde kırık var. Yüzünde ve cildinde de yaralanmalarının yanı sıra kafa travması da mevcut. Arkadaşımıza müdahale ettik ama kafa travması yönünde yatış yaptırdık. Bu akşam gözlem altında tutacağız. Şu anda görünürde hayati riski bulunmuyor. 2022 yılında artık doktora, hekime, sağlık çalışanına şiddeti tartışmak istemiyoruz" diye konuştu.