Eşini katleden erkek, cinayetten 20 gün önce de eşini öldürmeye teşebbüsten gözaltına alınmış

Diyarbakır'da eşi Güllü Yılmaz’ı üzerine benzin dökerek öldüren Can Yılmaz’ın cinayetten 20 gün önce, eşini öldürmeye çalıştığı için gözaltına alındığı ancak serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Güllü Yılmaz'ın özellikle son 6 ay içerisinde Can Yılmaz tarafından sistematik bir şekilde şiddete maruz bırakılıyordu.

20 GÜN ÖNCE CİNAYETE TEŞEBBÜSTEN GÖZALTINA ALINDI

Can Yılmaz cinayetten 20 gün önce, Güllü’nün boğazını keserek öldürmek istedi. Güllü’nün şikayeti üzerine Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Yılmaz’ın aynı gün içinde serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Güllü’nün saldırıdan yaralı kurtulan 13 yaşındaki çocuğu ise olanları şöyle anlattı:

“Annem yemek hazırlayacaktı. Ekmek yoktu, annem komşuya para almaya gitti. Parayı aldı, eve döndü. İki kardeşimi fırına ekmek almaya gönderdi. Sonra babam geldi. Babam ondan para istedi. Annem ve babam tartıştılar. (…) Sonra ambulans geldi.”

NE OLMUŞTU

Eşi Güllü Yılmaz ile tartışan Can Yılmaz, evde bidonda bulunan benzini kızları Zeynep, eşi Güllü Yılmaz ve kendi üzerine dökerek ateşe vermiş, Ağır yaranan Güllü Yılmaz kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.