Eşit, özgür, bağımsız ve laik bir ülke istiyoruz: Cumhuriyet için mücadeleye

Emperyalizme karşı verilen savaşla kurulan Cumhuriyet’in tüm kazanımları gerici iktidarlarca sistemli şekilde yok edildi. Yeni Cumhuriyet bu zihniyete karşı verilecek mücadeleyle kurulacak.

KIRINTISI DAHİ KALMASIN İSTENDİ

Kadın haklarından halkın yönetime katılmasına, çağdaşlıktan laikliğe kadar Cumhuriyet’in tüm ilerici değerleri AKP iktidarının hedefi haline geldi. Cumhuriyet döneminin tüm değerleri, limanları, fabrikaları, çiftlikleri yok pahasına elden çıkarıldı. Sanattan spora tüm üretimler aşağılandı. Cumhuriyet fikri ve onun idealleri toplumun hafızasından silinsin istendi. Küçük kesintileri saymazsak 1946’dan bu yana ülkeyi yöneten sağ zihniyet 2023 yılına yaklaşılırken son büyük hesaplaşmaya hazırlanıyor.

YENİ BİR CUMHURİYET İÇİN GÖREVE

Türkiye 100 yıl öncesine dönmemeye kararlı. Bu nedenle uyguladıkları tüm baskıya ve şiddete rağmen “fikren iktidara” gelemiyorlar. O yüzden ülkenin her tarafından direniş haberleri gelmeye devam ediyor. Bugün bile şiddet gören, öldürülen, hayatlarına müdahale edilen kadınlar sokaklarda “Biz varız” diye haykırıyor. Ünye’de, Kirazlı’da, Aydın’da toprağına, suyuna sahip çıkan köylüler direniyor. Alın terinin hakkı için mücadele eden madenciler yollarda. Özgür ve eşit yurttaşların bağımsız, laik ülkesi bu mücadelelerin eseri olacaktır. n