Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bartın'da meydana gelen ve 41 maden işçisinin hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı "Biz kader planına inanmış insanlarız. Bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım" açıklamasına gönderme yaptı.

Eski AKP'li bakandan Erdoğan'ın 'kader' açıklamasına şiirli gönderme
Erdoğan, maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden Rahman Özçelik’in cenaze töreninde/AA

AKP'nin kurucularından olan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 41 maden işçisinin yaşamını yitirmesine neden olan patlamaya ilişkin kullandığı ifadelere, gönderme yaptı.

Sosyal medya hesabından, "Önce, en ince detayına kadar tedbir, sonra tevekkül ve takdire teslimiyet" notuyla Mehmet Akif Ersoy'un bir şiirini paylaşan Çelik, "Bizim kader anlayışımız ne yazık ki, daha çok Emeviler’in 'Cebriyeci' kader anlayışını andırıyor" ifadelerini kullanıyor.

Çelik'in paylaştığı şiirde, "Kadermiş' Öyle mi? Haşa, bu söz değil doğru; Belanı istedin, Allah da verdi... Doğrusu bu" dizeleri yer alıyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı madende yaşanan patlama sonrası bölgede yaptığı konuşmada, "Amasra Kömür İşletmeleri bizim şu anda en ileri imkanlara sahip olan ocak olmasına rağmen, birileri bununla dalgasını geçebilir ama önemli değil, biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına da inandığımız için bunun ne dünü, ne bugünü, ne yarını hiçbir zaman ne yapmayacaktır, olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın açıklamaları tepki çekmişti.