AKP'nin eski milletvekili Resul Tosun, Türkiye'deki enflasyon rakamlarını ABD ve Almanya'nın yaşadığı enflasyonla karşılaştırdı. Almanya'nın enflasyonuyla ilgili yaptığı hesabı gündem olan Tosun, "Almanya, son 25 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyor. Yüzde 2’den yüzde 5’e çıkmış. Yani yüzde 150’lik bir enflasyon var" dedi.

Eski AKP'li vekilden beyin yakan enflasyon hesabı

Habertürk yayınına katılan eski AKP'li vekil ve iktidar yanlısı Star gazetesinin yazarı Resul Tosun, ekonomik kriz tablosunu değerlendirdi. Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının doğal olduğunu savunarak Türkiye'deki enflasyonu, Amerika ve Almanya'nın yaşadığı enflasyonla karşılaştırdı.

Almanya'nın enflasyon rakamlarıyla ilgili hesap yapan Tosun, "Almanya son 25 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyor. Yüzde 2'den 5'e çıkmış yani yüzde 150'lik enflasyon var. Şu anda dünyanın yaşadığı krizde hayat pahalılığı sadece Türkiye'ye mahsus değil. TÜİK yüzde 21 diyor, diğerleri yüzde 50 diyor ama Almanya'da yüzde 150 enflasyon var" dedi.

Amerika'da bunun daha fazla olduğunu savunan Tosun, "Kaldı ki Amerika ve Almanya'nın karşılaştığı sadece pandemi sorunu var. Oysa bizim ekonomimizi kökten sarsacak badireler atlattık. Üstüne bir de pandemi geldi" diye konuştu.

"ALMANYA OLSA BATARDI"

Ekonomi yönetimine ilişkin eleştirileri haksız bulduğunu ve ekonomik krizin Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgisi olmadığını savunan Tosun, "Eğer böyle bir sistem, Başkan Erdoğan gibi karizmatik bir lider olmasaydı ülkenin ayakta kalması bile mümkün değildi. Çünkü biz sadece pandemiyle boğuşmadık. 2013 ile 2016 arasındaki badireler Almanya'nın başına gelseydi, sadece pandemi ile yüzde 150'lik enflasyon yaşayan Almanya batardı ama Türkiye batmadı. Neden? Bir; ükede siyasi istikrar vardı, iki; Başkan Erdoğan vardı, üç; özellikle altını çiziyorum Cumhurbaşkanlığı sistemi vardı" ifadelerini kullandı.

Tosun'un açıklamaları sosyal medyada alay konusu oldu.