Eski AKP Kilis il yöneticisi ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Şekeroğlu, tarım arazisine yaptırdığı villaların kaçak olduğunu itiraf ederek "Ya imara girecek ya da imar affı çıkacak" sözleriyle savundu. Kilis'te benzer çok sayıda yapı olduğunu söyleyen Şekeroğlu, "Biz toplumdan ve sizden anlayış istiyoruz.” dedi.

Eski AKP'li yönetici yaptırdığı kaçak yapıları 'af çıkacak' diyerek savundu, 'anlayış' istedi

Bakanlık Kurulu tarafından 21 Kasım 2016 tarihinde 'büyük ova tarım alanı' ilan edilen 49 ildeki 141 bölgeden Kilis'te yer alan bölgelere kaçak villa inşa eden AKP Kilis il yöneticisi ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Şekeroğlu, kendisini "Ya imara girecek ya da imar affı çıkacak" sözleriyle savundu.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Şekeroğlu, "5-6 arkadaş bir araya geldik, bağ evi yapmak için" diyerek toplumdan 'anlayış' beklediğini söyledi.

'İMARLA ARAMIZDA 300 METRE VAR'

Kilis'te bu şekilde inşa edilen yüzlerce bağ evi olduğunu söyleyen Şekeroğlu, “Adı tarım arazisi ama kayalık mevki. Masa başında orayı tarım arazisi, ova ilan etmişler. 5-6 arkadaş bir araya geldik, bağ evi yapmak için. Bizim imarla aramızda 300 metre var. Şehrin binaları bize 300 metre mesafede. Burada ya imara girecek ya da imar affı çıkacak. Biz toplumdan ve sizden anlayış istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

MÜHRE RAĞMEN İNŞAATA DEVAM EDİLMİŞ

Bakanlık Kurulu'nun 'büyük ova tarım alanı' ilan edilen bölgelere biri kendine diğeri oğluna ait olmak üzere 6 kaçak villa yaptıran Şekeroğlu'na AKP'li Kilis Belediyesi tarafından 544 bin lira ceza kesildi ve inşaat mühürlendi. Mührün sökülerek devam edildiği inşaata daha sonra 616 bin lira ceza daha kesildi. Tarım İl Müdürlüğü de 250 bin lira ceza verdi. Eski haline getirilmediği için ceza 3 katı olan 750 bin liraya çıkarıldı. Bunlara rapmen kaçak villa yapımı sürdü.