Eski Devlet ve Sağlık Bakanı Rıfat Serdaroğlu, havalimanının çıkışında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” gerekçesiyle ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Serdaroğlu, savcılıktaki ifadesi ardından serbest bırakıldı.

Eski Bakan’a ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten gözaltı!

Doğru Parti Genel Başkanı, eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu, İzmir’den Ankara’ya gelirken Esenboğa Havalimanı'nda VIP çıkışında gözaltına alındı. Karakola götürülen Serdaroğlu “Cumhurbaşkanı’na hakaret” gerekçesiyle savcılıkta ifade verdi ve ardından serbest bırakıldı.

Serdaroğlu'nun gözaltına alındığı, Doğru Parti'nin resmi Twitter hesabından duyuruldu.

Eski Sağlık ve Devlet Bakanı Serdaroğlu, Esenboğa Havalimanı'nda VIP çıkışında polis tarafından gözaltına alındığı sırada üstü aranmak istendi. Polisin üzerini aramasına izin vermeyen Serdaroğlu, "Ben terörist değilim" diyerek itiraz etti. Serdaroğlu, görevli polisin kendisine "sen" diye hitap etmesine de tepki göstererek, "Bana sen diye hitap edemezsin. Ben bu ülkede bakanlık yaptım. Benim çocuğun yaşındasın. Siz diye hitap edeceksin" dedi.

Çeşme 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiası ile hakkında soruşturma başlattığı gerekçesiyle gözaltına alınan Serdaroğlu daha sonra karakola götürüldü. Karakoldan Çubuk Cumhuriyet Savcılığına götürülen Serdaroğlu savcılıkta ifade verdi.

"Baba, oğul, kutsal damat" yazısında “Cumhurbaşkanı'na hakaret” ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Doğru Parti Genel Başkanı, eski bakan Rıfat Serdaroğlu savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İfadesinin ardından adliye önünde açıklama yapan Serdaroğlu şunları söyledi:

“Türkiye gerçekten çok ilginç bir ülke oldu. Hukuk devleti vasfını kaybetti. ‘At izi it izine karıştı’ demek böyle bir durum olsa gerek. Biz Türk yargısına da Türk polisine de sonuna kadar güveneceğiz. Ama bu ülkeye hizmet etmiş adamlar ifadeye çağılırken devlet terbiyesi ve adabı içerisinde çağırmaları lazım. Bizi hangi savcı çağırdı da biz gitmedik. 120’nin üzerinde davamız oldu. İşte bugün ülkenin geldiği durum bu biz Doğru Parti olarak bunun kavgasını veriyoruz. Doğru Parti İktidarında dürüst, vatansever insanlar görev yapacak bu hırsızların hepsi layık olduğu cezaya çarptırılacaktır.“

Serdaroğlu savcılıktaki ifadesinde, 3 dönem milletvekilliği ve bakanlık yaptığını, yıllardır eleştirilerini her ortamda sürdürdüğünü, FETÖ'ye "saygı gördüğü" dönemde tehlikeye dikkat çeken ilk kişi olduğunu, iki kitap yazdığını belirtti. Serdaroğlu, "Baba, oğul, kutsal damat isimli yazı içeriği bana aittir. Benim kastım hakaret etmek değil, eleştirmektir. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum" diyerek beraatini istedi.

(ANKA)