AKP’nin ilk Dışişleri Bakanı olarak da bilinen, partinin kurucuları arasında da yer alan Yaşar Yakış, 31 Mart yerel seçiminden çıkan sonuçların AKP ve Türkiye açısından ne anlama geldiğine ilişkin açıklamalarda bulundu. DW Türkçe’den Hilal Köylü‘nün sorularını yanıtlayan Yakış, “Daha dananın kuyruğu kopmadı. Son anda ketenpereye getirip AKP’ye kazandırmak istiyorlar” dedi. “‘Mazbatamı verin’ diyen CHP’li Ekrem […]

Eski Bakan: İstanbul CHP’ye geçerse yandaş şirketlerin musluğu kesilecek

AKP’nin ilk Dışişleri Bakanı olarak da bilinen, partinin kurucuları arasında da yer alan Yaşar Yakış, 31 Mart yerel seçiminden çıkan sonuçların AKP ve Türkiye açısından ne anlama geldiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

DW Türkçe’den Hilal Köylü‘nün sorularını yanıtlayan Yakış, “Daha dananın kuyruğu kopmadı. Son anda ketenpereye getirip AKP’ye kazandırmak istiyorlar” dedi.

“‘Mazbatamı verin’ diyen CHP’li Ekrem İmamoğlu’na, AKP neden tepki koyuyor?” sorusunu yanıtlayan Yakış, “Daha dananın kuyruğu kopmadı. Son anda ketenpereye getirip AKP’ye kazandırmak istiyorlar. İstanbul, bir siyasi parti için hayatta kalma mücadelesinin en yüksek olduğu yer, ki AKP için de öyle. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu defalarca söyledi. ‘İstanbul demek, Türkiye demek’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden kaynak alan ve Sayın Cumhurbaşkanının oğlu ile kızının sahibi olduğu vakıflar da dahil onlarca vakıf olduğunu herkes biliyor. Hepsi, belediyenin parasıyla ayakta duruyor. O kaynakları kim yönetiyorsa bir avantaj sağlıyor. Eğer İstanbul CHP’nin eline geçerse, AKP’nin kurallara aykırı bir harcama yapıp yapmadığı ortaya çıkacak. Yandaş şirketlerin muslukları kesilecek. İşte bu yüzden İstanbul konusunda büyük kavga koparıyorlar” ifadelerini kullandı.

Seçimin Beka meselesi olarak gösterilmesinin büyük yanlış olduğuna dikkat çeken Yakış, “Olayın beka meselesi olmadığını onlar da biliyordu. AKP, istediği oyları yakalayamadıysa ekonomideki büyük bozulmadan dolayı yakalayamadı. Tüketimi artırdılar ama üretime destek vermediler. Tanzim satışlar gibi geçici çözümlerle halkın karşısına çıktılar. Erdoğan’ın da hatası oldu” dedi.

YSK’nın görevini hukuk kuralları içinde yerine getirmesi gerektiğini belirten Yakış, “AKP ve Erdoğan ‘YSK beni kazandırmalı’ çabasına girmemeli” dedi. Yakış, YSK’nın dürüst bir şekilde sonuçları açıklamaması durumunda uluslararası camiada Türkiye’nin prestijinin tamiri mümkün olmayan zararlar görebileceğini vurguladı.