Eski bakanın koruması bir kardeşi dövdü, diğerini ağır yaraladı

GÖKAY BAŞCAN

Maraş Afşin’de yaşayan 38 yaşındaki Erdem Y., 19 Temmuz günü cuma namazı öncesinde Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın koruma polisi Ramazan G. ile karşılaştı. Erdem Y., geçici güvenlik korucusu sınavında başarılı olmasına rağmen Ramazan G.’nin bir başka köylüsüne torpil yaptığını öne sürdü. İddia üzerine Ramazan G. ve Erdem Y. arasında çıkan tartışma bir süre sonra yatıştırıldı.

İddiaya göre namazın ardından Ramazan G., Erdem Y.’ye “Biraz konuşalım” dedi. Erdem Y. Yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Arabasına bindik. Silahını çekip bana hakaret ederek, ‘Nasıl bana kafa tutuyorsun?’ dedi. Silahı kafama dayayıp beni darp etti. ‘Herkesin içinde benden özür dileyeceksin’ diyerek, caminin çay bahçesine götürdü. Silahla tehdit ettiği için özür diledim. Bu sırada, Ramazan’ın kardeşi Volkan G. de bana hakaret etti. Ramazan G.’ de ‘Biz adamın ifadesini böyle alırız, haddini bildirdik’ dedi.”

10 GÜN SONRA TAHLİYE

Darp edilmesinin ardından Erdem Y., kardeşi Hasan Y.’yi aradı. Araba ile kardeşinin yanına gelen Hasan Y. de “Siz kimsiniz? Kardeşime vurmuşsunuz” diye karşı tarafa çıkıştı. İki grup arasında kavga çıktı. Ramazan G., silahının kabzasıyla Erdem Y.’nin alnına vurdu. Erdem Y.’nin yere düşmesinin ardından ise Hasan Y.’ye ateş etti.

Ramazan G., ifadesinde Hasan Y.’nin bıçakla saldırdığını savunarak, korunmak için yere doğru ateş ettiğini öne sürdü. 20 Temmuz'da tutuklanan Ramazan G., avukatının itirazı sonucu on gün sonra tahliye edildi.

BirGün'e konuşan Ramazan G. olayı doğruladı ancak saldırının ilk önce karşı taraftan yapıldığını söyledi. Olayda yaralanan şahısların kendisine bıçak çektiğini, bunun üzerine ilk olarak ikaz ateşi açtığını ifade eden G., daha sonra kendisini korumak için şahıslara ateş etmek zorunda olduğunu belirtti. Olaya ilişkin şahitlerin de bu yönde ifade verdiğini söyledi.