“Barçagate” adlı yolsuzluk soruşturmasından tutuklu bulunan eski Barcelona Başkanı Josep Maria Bartemeu, bugün mahkeme tarafından koşullu olarak serbest bırakıldı.

Eski Barcelona başkanı "koşullu" olarak serbest bırakıldı

Eski Barcelona başkanı Bartemeu ve eski danışmanı Jaume Masferrer, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu davadan, mahkeme tarafından bugün koşullu olarak salıverildi.

Mahkeme yetkilileri, Bartomeu ve İspanyol kulübündeki eski danışmanı Jaume Masferrer'in konuşmama haklarını kullandıklarını söyledi.

Bartomeu, Masferrer ve diğer iki kulüp yetkilisi, geçen yılki "Barçagate" ile ilgili bir arama ve el koyma operasyonunda Katalan polisinin Barcelona genel merkezine baskın düzenlemesinin ardından Pazartesi günü tutuklanmıştı.

Tutuklananlar arasında Eski başkan ve danışmanının yanı sıra, Barcelona CEO'su Oscar Grau ve kulübün hukuk hizmetleri başkanı Roman Gomez Punti’de bulunuyordu.

KARA PROPAGANDA İÇİN KULÜBÜN KAYNAKLARI KULLANILMIŞ

2017'de Katalan basınında çıkan haberlerde Bartomeu ve beraberindeki bazı yöneticilerin, bir şirket kurup sosyal medyadan iyi performans göstermeyen, sözleşme yenileme görüşmelerinde kulübün isteklerine uymayan futbolcularla ilgili kara propaganda yaptırmak için kulübün kaynaklarını kullandıkları ortaya çıkarılmıştı.

Lionel Messi, Gerard Pique ve diğer yıldız oyuncular aleyhine de yapılan bu kara propaganda sonucu takım içinde huzursuzluk çıkmıştı. Bu sosyal medya paylaşımları yalnızca futbolculara değil ailelerine de yapılan kötü yorumları içeriyordu.Barcelona’nın eski başkanı Bartomeu, isminin karıştığı bu soruşturmanın başlamasının ardından kulüpteki başkanlık görevinden ayrılmıştı.

Barcelona'da başkanlık seçimi bu pazar günü yapılacak. Kulübü 4 aydır geçici bir yönetim idare ediyor.