Beşiktaş Belediyesi'nin eski yönetimine düzenlenen 'çıkar amaçlı suç örgütü kurma', 'rüşvet', 'irtikap' suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında bulunduğu 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Murat Hazinedar, eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in tutuklandığı rüşvet operasyonunun detayları ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten savcılık, 14 ayrı rüşvet eylemi tespit etti. Ruhsat için başvuranlardan, belediyenin Beltaş Vakfı'na bağış adı altında para yatırmalarının istendiği, yatırmayanların ruhsat başvurularının ise sonuçsuz bırakıldığı iddia edildi.

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tutuklandı
Fotoğraf: İHA

İstanbul'da Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında bulunduğu 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA'nın haberine göre, İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerince hazırlanan rapor üzerine yapılan suç duyurusuyla başlayan soruşturmanın detaylarında, Murat Hazinedar ve diğer şüphelilerin, 14 ayrı dosyada 'Rüşvet ve irtikap' suçları tespit edildi.

2017 yılında Beşiktaş'ta inşaat yapmak isteyen Mert İnşaat şirketi sahibi Hüseyin G.'nin, ruhsat başvurusunda eksiklik ve projede mevzuata aykırılık olmamasına rağmen, onaylanmayarak uzun süre bekletildi.

Hüseyin G. belediyeye giderek ruhsatının neden onaylanmadığını sordu. O dönem Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi ile görüşen iş adamından, ruhsatın onaylanması için Beltaş Vakfı'na bağış adı altında 500 bin dolar yatırması istendi. İş adamı bu durumu başkan Hazinedar'a aktardı ve parayı yatırmadı. Bunun üzerine ruhsatı 8 ay boyunca onaylanmadı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, irtikap ve rüşvet" suçlarını işlediği iddia edilen Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve eski yönetimine operasyon başlatılmıştı.

Düzenlenen operasyon kapsamında Kastamonu’nun Tosya ilçesinde gözaltına alınan ve sorgulanmak üzere emniyete götürülen Hazinedar ve diğer şüpheliler dün sabah saatlerinde getirildikleri Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilmişti.

Sağlık kontrolünün ardından Hazinedar ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edilmişti.