Yarkadaş: "CHP'li belediyeler, halkın hava deliğidir; oksijen deposudur... AKP'ye geçecek olan her belediye, gerici dönüşümü hızlandırıyor."

Eski CHP Milletvekili Yarkadaş: CHP'li belediyeler halkın oksijen deposudur

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Kırgınlık, kızgınlık ve küskünlüğü bir kenara bırakalım. Çocuklarımızın geleceği için CHP'ye oy isteyelim" çağrısı yaptı.

CHP Berlin ve Hessen Birliği ile Koblenz Temsilciliği'nin daveti üzerine Almanya'ya gelen CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde konuştu.

Katıldığı üç ayrı etkinlikte yaklaşık 1200 kişiye hitap eden Yarkadaş, "Cumhuriyet'in kurulması ve yaşatılmasındaki en önemli unsurlardan birinin kadınlar olduğunu" söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, egemenliği kayıtsız ve şartsız bir biçimde millete verdiğini anlatan Yarkadaş, “Ancak 95 yıl sonra geldiğimiz tablo, Atatürk'ün ‘kayıtsız şartsız millet egemenliği'nden sarayın egemenliğine geçiştir. Şu anda Türkiye'de monarşi ve etkisizleştirilmiş bir meclis var. Kanunlar yerine saraydan çıkan Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetiliyoruz" dedi.

"SEÇİMLER DÖNEMEÇTİR"

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin bu kötü gidişi durdurabilecek en önemli dönemeçlerden biri olduğunu belirten Yarkadaş, Almanya'da yaşayan yurttaşlarımıza şöyle seslendi:

"Sizler anayasa gereği, yerel seçimlerde oy kullanamıyorsunuz. Ancak bu CHP'ye oy verdirtmeniz için bir engel değil. Türkiye'de yaşayan akrabalarınızı, eşinizi dostunuzu komşularınızı arayın ve oy isteyin. AKP'nin Türkiye'de yarattığı karanlığı aydınlığa çevirmek sizin de elinizde. Şimdi kırgınlık, kızgınlık ve küskünlüğün vakti değil. AKP, belediyeleri gerici dönüşümün bir aracı olarak kullanıyor. Var olan belediyelerimizi AKP'ye kaybetmemek ve onlara yenilerini eklemek zorundayız. Çünkü; CHP'li belediyeler halkın hava deliğidir, toplumun oksijen deposudur."

ETKİNLİKLERDE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKILDI

Öte yandan, CHP Koblenz Temsilciliği'nin düzenlediği etkinlikte Cumhuriyet Balosu düzenlendi. CHP Temsilcisi Sevim Karadağ'ın başkanlığında yapılan kutlamalara ADD Genel Başkanı Süheyl Batum ile CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş da katıldı ve halka seslendi.

Koblenz Kenti’nde düzenlenen etkinlikte gençler Atatürk'e “emanetinin bekçisiyiz” mesajı verdi. Çocukların ve gençlerin gösterileri göz doldurdu. Almanya, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’yla inledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Koblenz Örgütü'nün düzenlediği Cumhuriyet Balosu, çocuk kolu, gençlik kolu ve kadınlar kolunun gösterileri ayakta alkışlandı. Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin ilanı, gençler tarafından tiyatrolarla, özel kareografilerle anlatıldı.

"CUMHURİYET HALKINDIR"

Öte yandan, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin bir diğeri ise Frankfurt'ta düzenlendi. CHP Hessen Birliği'nin yeni ofisinin de hizmete sokulduğu törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İzmir Milletvekili Mahir Polat ve CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da katıldı. Törende konuşan CHP Hessen Birliği Başkanı Ali Ercan, cumhuriyetin halk egemenliği olduğunu söyledi.